Mozaik
USPJEH ČETVRTOG FILMA IZ FRANŠIZE

”John Wick 4” je rijedak primjer filma čiji nastavci su sve gledaniji u kinima
Objavljeno 27. ožujka, 2023.

John Wick nema konkurencije - četvrti film u franšizi bez problema je pomeo konkurenciju i postigao najbolje otvaranje u serijalu u Sjevernoj Americi sa 73,5 milijuna dolara.



”John Wick 4” ima izrazito pozitivne recenzije, što je sigurno pridonijelo najboljem otvaranju u Lionsgateovoj franšizi koju predvodi Keanu Reeves kao legendarni, neuništivi ubojica. Ovo je jedna od rijetkih originalnih franšiza čiji je svaki nastavak uspješniji od prethodnog, bar što se tiče rezultata u kinima. “John Wick” je 2014. u Sjevernoj Americi startao sa skromnih 14 milijuna dolara, da bi nastavak “John Wick 2” 2017. zaradio 30,4 milijuna, a “John Wick 3” imao je dosadašnji rekord s 56,8 milijuna prije četiri godine.

Četvrti film odlično je prošao i u ostatku svijeta gdje je zaradio još 64 milijuna dolara i našao se na prvom mjestu gledanosti u svakom od 71 tržišta na kojem je startao. Ukupna zarada iznosi 137,5 milijuna dolara, a budžet mu je bio 100 milijuna - najviši u franšizi - no, sudeći prema početnom uspjehu i odličnim kritikama, za ovaj ne bi trebao padati interes. Film se izdvaja i po tome što poprilično traje: čak 2 sata i 49 minuta, pa se u nekim kinima prikazuje s pauzom. Producenti su već rekli da su nastojali skratiti film, ali to nije imalo smisla. Unatoč dugom trajanju, ocjena na CinemaScoreu mu je A.

- “John Wick” brend je anomalija. Rezultati govore sami za sebe. Očekujemo odlične rezultate - komentirao je jedan od predsjednika u Lionsgateu Joe Drake.

Režiju “Johna Wicka 4” potpisuje Chad Stahelski, a radnja nastavlja pratiti Johnovu borbu protiv poznate moćne organizacije zvane Visoki stol, dok cijena za njegovu glavu raste. U lovu na moćnike radnja nas vodi u Berlin, Pariz, Osaku i New York. Za scenarij su zaslužni Shay Hatten i Michael Finch, a uz Reevesa glume Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Ian McShane, Hiroyuki Sanada i Shamier Anderson.

Što se tiče petog filma, Lionsgate je vrlo tajanstveni u vezi s tim: dobra namjera postoji, ali ako će se i snimati, to neće biti tako skoro. No, zna se da će se Reeves i ostali glumci vratiti za spin off priču “Ballerina” u kojoj će glumiti Ana de Armas.

”John Wick 4” krenuo je s prikazivanjem i u hrvatskim kinima u kojima također ruši sve rekorde gledanosti, u kojima je već prvog dana prikazivanja film pogledalo više od 3500 gledatelja, što je rekordno pretpremijerno otvaranje filma u 2023., naveli su iz Blitza u objavi za medije.

Tanja Kvorka
Krenuo je s prikazivanjem i u hrvatskim kinima u kojima također ruši sve rekorde gledanosti

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike