Mozaik
UKRAJINSKI PREDSJEDNIK I GLUMAC, AMBASADOR UNICEF-A

Zelenskij i Orlando Bloom o sudbini ukrajinske djece
Objavljeno 27. ožujka, 2023.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij i britanski glumac i UNICEF-ov izaslanik Orlando Bloom istaknuli su teške posljedice rata za milijune djece u toj zemlji.

- Rat uništava djetinjstvo ukrajinske djece. Tisuće škola su oštećene ili uništene. Gotovo 2,7 milijuna ukrajinske školske djece prisiljeno je učiti online ili kombinirati školu i internet. Djevojčice i dječaci u opasnosti su od razvoja depresije, tjeskobe ili drugih mentalnih problema - rekao je Zelenskij, prema videosnimci sastanka s Bloomom, koji je od 2009. UNICEF-ov veleposlanik za humanitarne projekte. On je posjetio obitelj s petero vlastite djece i četvero posvojene ratne siročadi.

- UNICEF podržava takve roditelje kako bi svako ukrajinsko dijete moglo biti dio tople, brižne i odane obitelji. Takvi su modeli bolji za djecu nego domovi. Djeci u Ukrajini treba vratiti djetinjstvo - rekao je glumac i osvrnuo se na sudbinu "nestale djece" čiju se sudbinu treba rasvijetliti. Bloom je Putina, ne spominjući mu ime, nazvao "ratnim zločincem".

Međunarodni kazneni sud u Haagu izdao je tjeralicu za Putinom zbog otmice ukrajinske djece. Rusija negira da su ukrajinska djeca deportirana. Moskva tvrdi da su djeca odvedena na sigurno iz rata u Ukrajini. Zelenskij kaže da se tisuće ukrajinske djece prisilno "rusificira" i lišava njihova ukrajinskog identiteta. H
Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

Najčitanije iz rubrike