Sport
SUPERSPORT PRVA NL

Tri boda za novi polet i dodatno samopouzdanje
Objavljeno 27. ožujka, 2023.
BSK je momčad koju nikada ne treba otpisati, posebice kad je teško i kad se bori za opstanak

Kustošija je prošlo kolo bila kobna, a ovu etapu sretna stanica za nogometaše BSK-a. Bjelobrđani su u prošloj dionici kod kuće izgubili od momčadi Kustošije, a u ovom, 23. kolu SuperSport Prve hrvatske lige, pobijedili su Dubravu Tim kabel na terenu u Kustošiji s 2:1 i osvojili vrlo važne bodove za ostanak u prvoligaškom društvu.



BSK je momčad koju nikada ne treba otpisati. Naučila se na borbu za opstanak i iz nje uvijek iziđe kao pobjednik. Tako bi moglo biti i ove sezone, krenuo je treći, posljednji krug prvenstva, a Belobrđani su pri dnu tablice. No kad voda dođe do grla klub iz Bijelog Brda uvijek izvadi nekog keca iz rukava koji bude dovoljan za spas. Taj "kec" u metropoli je bio kapetan Matija Mišić, u kapetanskom stilu predvodio je Bjelobrđane do nove pobjede nad Dubravom TK, koja je postala stalna mušterija Krstanovićeve momčadi. I zato je za BSK prava šteta što u ligi nema više "Dubrava" jer tada bi im život bio mnogo ugodniji od grčevite borbe za ostanak i neizvjesnosti koja vlada do posljednjeg kola.

Nogometaši BSK u svakoj utakmici do kraja prvenstva moraju ići na sve ili ništa, nikakav oprez ili čuvanje vrata nisu opcija jer treba što prije pobjeći u mirniju zonu na tablici. No, unatoč tome, u Kustošiji su krenuli sa zatvorenijom varijantom i pokušajima izlaska preko brzonogih napadača. Nije sve išlo glatko, imali su i sreće jer je domaćin dvaput pogađao gredu u prvom poluvremenu, ali je na kraju takva igra urodila plodom jer je BSK imao sjajnog Mišića, koji je u posljednjim sekundama prvog poluvremena iz kaznenog udarca pogodio za 0:1. Slično kao u prvom poluvremenu gosti su igrali i u nastavku, Dubrava se mučila i teško dolazila do bjelobrdskih vrata, a u 65. minuti pobjednik je praktički odlučen. Plazonja je nakon prekida pogodio za velikih 0:2 i goste sasvim približio važnim bodovima. U samoj završnici Dubrava je smanjila preko svog najboljeg strijelca Ivora Ljubanovića koji je u 87. minuti pogodio iz kaznenog udarca, ali to domaćinu nije previše pomoglo i bodovi su zasluženo otišli za Slavoniju. Koliko je ova pobjeda značila BSK-u najbolje se vidjelo po slavlju na terenu i u svlačionici, zatim i pjesmi u autobusu na povratku kući. Važna su tri boda, ali ona nose i puno više. Samopouzdanje i vjeru za sljedeće utakmice u kojima je BSK-u svaki bod supervažan.

- Osjećam se kao general poslije dobivene bitke,doista sam sretan i presretan - poručio je nakon utakmice trener BSK-a Denis Krstanović.

Bitka je bila teška, ali pobjeda je slatka i donijela je novu dozu optimizma i novi polet u bjelobrdsku svlačionicu. Sljedeći suparnik je Solin, momčad s kojom BSK ove godine ima dobra iskustva. Bjelobrđani su kao gosti u veljači pobijedili Solinjane s 3:0, bilo bi lijepo to sad ponoviti i kod kuće.

Ivana Liović
Stigao novi dvojac
Ove su zime iz redova BSK-a otišla dva supervažna igrača, Domagoj Pušić i Hrvoje Ilić, a oni koji su došli jednostavno nisu bili adekvatna zamjena. Žalio se na to i trener Denis Krstanović, koji jedva čeka da se ova sezona završi, naravno uz ostanak u SuperSport Prvoj ligi, pa da se napravi ljetni redizajin momčadi. Ipak, u Bijelom Brdu je i prošlog tjedna bilo transfera. Stigao je veznjak Mateo Mendeš iz Kustošije, kao i branič David Žulj, koji je igrao u mladim selekcijama Pforzheima i Reutlingena

DUBRAVA TK       1 (0)

BSK       2 (1)

ZAGERB - Igralište u Kustošiji. Gledatelja: 150. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Strijelci: 0:1 Mišić (45-11m), 0:2 Plazonja (65), 1:2 Ljubanović (87-11 m). Žuti kartoni: Ivanović (Dubrava TK), Zebec, Vujanić, Plazonja, Benić (BSK)

DUBRAVA TIM KABEL: Kramer, Tomas (od 46. Petriško), Dobrić, Brkljača (od 69. Jia), Tomek (od 69. Hoić), Clement, Agba (od 80. Gucić), T. Palić, Čoko (od 80. Ivanović), J. Palić, Ljubanović.

BSK: Đilas, Zebec, Vujanić, Tomašević, Sunday (od. 64. Baković), Plazonja (od 77. Sinanović), Benić, Pudić (od 90. Tokich), Dobrijević, Mišić, Pecarski (od 46. Čikvar)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike