Sport
VUKOVARCI NE STAJU

Zagrepčani nisu imali nikakve šanse
Objavljeno 27. ožujka, 2023.
Vukovarski stroj i dalje melje. Nogometaši Vukovara 1991 u nastavku sezone SuperSport Prve lige ne znaju za poraz, a njihova posljednja žrtva bio je Jarun. Zagrepčani se nisu dobro proveli u Borovu naselju, primili su četiri komada, ali i napravili što već nitko dugo nije. Zabili su jedan gol, a to je prvi pogodak koji su Vukovarci primili nakon punih 617 minuta. Od samog početka se vidjelo u kojem će smjeru utakmica ići. Vukovarci su krenuli brzo i žestoko, nakon desetak minuta igre imali su vodstvo od 2:0. Mrežu gostiju je načeo Pelko u sedmoj minuti, a dvije minute kasnije zabio je Mustedanagić. Zagrepčanima je prijetila katastrofa, Vukovarci su nasrtali i prijetili, Savatović je bio na stalnom udaru, ali do kraja prvog dijela više nije bilo pogodaka. Momčad Miroslava Bojka je u sličnom ritmu ušla i u nastavak susreta, jednostavno kvaliteta debelo na strani Vukovaraca je bila itekako vidljiva i Jarun nije mogao baš ništa. Novi pogodak je pao u 72. minuti, Knöll je centrirao, a Pavičić je spremio loptu u mrežu za 3:0. I onda u završnici susreta dva pogotka. Jukić je iz slobodnjaka zabio sjajan pogodak za velikih 4:0 i kada se mislilo da je kraj i da će Vukovarci još jednom sačuvati mrežu čistom, gosti su dobili priliku za ublažavanje poraza i prekid jednog velikog niza. U drugoj minuti sudačke nadoknade sudac je pokazao na bijelu točku, Tadić je precizno izveo kazneni udarac za konačnih 4:1. Bio je to prvi pogodak koji su Vukovarci primili nakon čak 617 minuta. Bila je ovo i posebna utakmica za Tomislava Baltića, pouzdanog braniča i jednog od najkonstantnijih igrača Bojkove momčadi. Protiv Jaruna je upisao 250. nastup u drugom razredu hrvatskog nogometa, a taj jubilej je završio na najbolji mogući način, pobjedom njegove momčadi. I. Li.
VUKOVAR 1991       4 (2)

JARUN       1 (0)

VUKOVAR - Stadion u Borovu naselju. Gledatelja 300. Sudac: Marino Majstrović (Split). Strijelci: 1:0 Pelko (7), 2:0 Mustedanagić (9), 3:0 Pavičić (72), 4:0 Jukić (87), 4:1 Tadić (92-11m). Žuti kartoni: Mustedanagić, Pavičić, Baltić, Capitani (Vukovar 1991), Ačkar (Jarun); Crveni kartoni: Valentić (Jarun, 86).

VUKOVAR 1991: Marijanović, Pavičić, Baltić, Jukić, Rugašević, Radošević (od 86. Bungić), Mustedanagić (od 62. Andačić), Mihaljević (od 46. Biljan), Gonzalez, Pelko (od 62. Capitani), Knöll (od 77. Jara)

JARUN: Savatović, Dajčer, Karamatić, Bakula (od 77. Romac), Spudić (od 46. M. Mamić), Marinić (od 46. Abramović), Šarić (od 69. J. L. Mamić), Ačkar, Valentić, Tadić, Alghoul

Najčitanije iz rubrike