Crna kronika
ODVEZLA SE NAKON NESREĆE U VUKOVARU

Oborila pješaka i pobjegla
Objavljeno 27. ožujka, 2023.
Odbjegla vozačica skrivila je nesreću u Vukovaru, a pronađena je u Borovu

Uhićena je vozačica koja je napustila mjesto prometne nesreće u Vukovaru u kojoj je teško ozlijeđen maloljetni pješak. U subotu u 19.27 Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći u vukovarskoj Ulici dvanaest redarstvenika u kojoj je ozlijeđen maloljetnik.Došavši na mjesto događaja, policajci su utvrdili da se nepoznati vozač nepoznatim vozilom udaljio s mjesta nesreće nakon što je naletio na maloljetnika koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Mladom pješaku pružena je hitna medicinska pomoć u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. I dok je jedna policijska ekipa obavljala očevid, druga je tragala za odbjeglim vozačem i vozilom. Na osnovi istrage i dobivanja kvalitetnih informacija od građana koji su se zatekli blizu raskrižja, dva i pol sata nakon nereće policajci su u Borovu pronašli automobil vukovarskih registracijskih oznaka koji se dovodi u svezu s prometnom nesrećom. Obavljen je očevid te je utvrđeno da je njime upravljala 38-godišnjakinja. Vozačica je potom uhićena i nad njom je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela "izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu" i "nepružanje pomoći". Od vozačice su izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na postojanje alkohola u organizmu, a nadležnom državnom odvjetništvu policija će dostaviti kaznenu prijavu.

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu, iz policije apeliraju na vozače da povećaju oprez i poštuju pješake u prometu. Najvažnije upozorenje je da uspore kada se vozilom približavaju pješačkom prijelazu, i to zbog propuštanja pješaka koji prelaze kolnik, ako nema semaforske regulacije. "Zaustavite vozilo ispred pješačkog prijelaza kada su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom i kad tek stupaju na pješački prijelaz. Važno je i da se ne parkira vozilo na nogostupu, u raskrižju i na pješakom prijelazu. Ujedno podsjećamo pješake da i za njih vrijede određeni prometni propisi, kojih se trebaju pridržavati kako bi povećali svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu. Pješaci se moraju koristiti nogostupom ili drugom površinom za kretanje pješaka, a kada nema nogostupa, neka hodaju što bliže rubu kolnika, ako se kreću u skupini, neka hodaju jedan iza drugoga", savjetuju iz policije.

Pješaci na otvorenoj cesti bez nogostupa trebaju hodati uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, a noću i danju u slučajevima smanjene vidljivosti trebaju biti osvijetljeni ili označeni reflektirajućim materijalom. Kada na cesti nema pješačkog prijelaza, prijeđite kolnik najkraćim putem.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

U PUTOVNICU UDARAO PEČATE KOJE NIJE SMIO

Policajca terete za primanje mita

STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA U SLAVONSKOM BRODU

U sudaru jedna osoba poginula, a jedna je teško ozlijeđena

ZLOUPORABA DROGA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI U 2023.

Prošle godine uhvaćeno 112 dilera i zaplijenjeno čak 1,7 tona marihuane

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana