Sport
NEXE GOROPADAN U POREČU

Nakon Istre slijedi ponovno “paljenje motora”
Objavljeno 27. ožujka, 2023.
Nisu se iz Njemačke vratili rukometaši NEXE-a u Našice, nego su otišli u Istru, gdje su uspješno odradili svoje obveze u Paket24 Premijer ligi. Na gostovanju u Poreču slavili su 31:24, pa su tek sada mogli mirno prema Našicama gdje će u utorak,vjerujemo, potvrditi prolazak u četvrtfnale Europske lige. U prvom susretu osmine finala u Düsseldorfu svladali su ukrajinski Motor 27:23. Može biti zadovoljan i Branko Tamše. Izrotirao je momčad, koliko-toliko uspio je sačuvati svježinu za utorak i gostovanje ukrajinske momčadi. Jer, unatoč prednosti iz prvog susreta, i drugih 60 minuta treba odraditi vrlo ozbiljno.

- Sve što smo htjeli odradili smo. Došli smo u Poreč izravno iz Njemačke, aklimatizirali se, pripremili i odmorili, a na kraju i odradili dobar posao. Čestitke igračima, a hvala i Upravi kluba što su nam to omogućili - poručio je trener NEXE-a Branko Tamše.

Najviše pogodaka NEXE je postigao s lijevog krila. Marin Jelinić zabio je sedam, a pridodao mu se Aleksandar Bakić s četiri pogotka.

- Ovo je bila odlična uvertira za utorak. Igramo s Porečom često egal utakmice i na kraju ih slomimo, vjerojatno i iskustvom koje imamo. Sada nam slijedi Motor, želimo ispraviti pogreške iz prvog susreta i pobijediti i pred domaćom publikom - poručilo je crnogorsko lijevo krilo. K.Lacković
Poreč        24 (12)

NEXE        31 (14)

POREČ - SD “Veli Jože”. Suci: Ivica Botinčan i Dario Rupčić (Rijeka).

POREČ: Muranović, Popović, Krajcar, Car 3, Petrov 1, Boka, Vladić (5+1), Krupić 2, Malinarich 2, Rađaković 4, Ćopić (3+1), Čipraka, Ikanović 5, Bajan 4, Bošnjak 1 i Ljubić 2.

NEXE: Račić, Bakić 4, Mileta 2, Vejin 3, Car (3+0), Sršen 2, Radovanović (12+1), Jelinić 7, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh 2, Severec 1, Moslavac 2, Kević 3, Tomić 4 i Pribetić 1.

SEDMERCI: Poreč 4(3), NEXE 7(5); ISKLJUČENJA: Poreč: 4 minute (Malinarich 2 i Ikanović 2); NEXE: 10 minuta (Sršen 2, Manci Mičević 2, Blažević 2+2+2). Crveni karton: Blažević (NEXE).

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana