Sport
VAŽNA POBJEDA RUKOMETAŠA OSIJEKA

Vašarević je slavio 14 pogodaka s Kohortom. Dođite i nakon Uskrsa
Objavljeno 26. ožujka, 2023.
Osijek ale, Osijek ale... uzvikivala je Kohorta, a ove subote odgovarali su na isti način rukometaši Osijeka, koji su tako proslavljali vrijednu pobjedu nad Varaždinom 1930, bitnu u očuvanju opstanka, odnosno izbjegavanja "stresa" dodatnih kvalifikacija. Ništa još nije riješeno, ali Osijek je trenutačno odmaknuo dva boda sedmoj Moslavini u Ligi za ostanak u Premijer ligi, s kojom ima i bolji međusobni omjer. Nekako najagilniji u toj proslavi s osječkom navijačkom skupinom, koja u posljednje vrijeme vrlo često pohodi i dvoranske sportove, uostalom to je bila praksa u začetcima Kohorte od prije 35 godina, bio je Karlo Vašarević. Postigao je 14 pogodaka, od čega šest iz sedmerca.

- Nemojte mene u prvi plan. To je plod ekipe. I penali i kontri i viškovi na krilo - pričao je Vašarević, inače Virovitičanin oduševljen podrškom Kohorte.

- Pjesma s njima. To je neprocjenjivo. Prekrasno je kada možeš s navijačima slaviti bodove. Bili su nam vjetar u leđa i nadam se da će doći za dva tjedna, odnosno nakon Uskrsa, kada budemo igrali sljedeću utakmicu.

Osječki rukometaši sljedeće subote, 1. travnja, gostuju u Rudama. Uslijedit će stanka zbog Uskrsa, a onda tek 15. travnja slijedi domaći susret u Zrinjevcu s Metković Mehanikom, vodećim sastavom Lige za ostanak.

- Trener nam je cijeli tjedan govorio da je ovo naš ‘dan D‘. Ušli smo sada u gornji dio tablice. Ovisimo sami o sebi, do kraja prvenstva moramo nastaviti ovako - poručio je junak susreta s Varaždinom koji je i poslije silaska u utrobu Zrinjevca slavio sa suigračima.

Prije toga obratio im se i trener Dag Kovačević. Nije se potom zadržao s igračima, uoči utakmice preminula mu je majka, pa je normalno pošao “svojim mislima”. I to je nažalost život. K.Lacković
 
OSIJEK        34 (13)

VARAŽDIN 1930        28 (14)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Suci: Matija Brodić i Matija Hodžić (Zagreb).

OSIJEK: Vujović, Hećimović 1 (7+1), Mandarić 1, Purić 4, Zrno 1, Mikinčić, Čičak 4, Ninaj 4, F. Carević, Mrvaljević 2, A. Carević, Barišić, Vuković, Vašarević 14(6), Lukac 3 i Dominić.

VARAŽDIN 1930: Herceg (6+0), Tomašić 1, Trojko, Budinski 1, Šestak 6, Vidaček 4, Matučec, Vrbanec, Novak 8, Kociper, Hlevnjak, Mišković 4(2), Tompić, Tači i Pešut 4.

SEDMERCI: Osijek 6(6), Varaždin 1930 3(2); ISKLJUČENJA: Osijek 10 minuta (Carević 2, Zrno 2, Lukac 2+2, Mrvaljević 2), Varaždin 1930 8 minuta (Šestak 2+2, Pešut 2, Tomašić 2).

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike