Osijek
VJERAN MARIJAŠEVIĆ, ČELNIK OSJEČKOG SDP-A

Osječani zaslužuju više od jeftine propagande
Objavljeno 26. ožujka, 2023.
Novoizabrani predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vjeran Marijašević poručio je javnosti da će SDP u Osijeku djelovati oštro, konstruktivno i metodično uz sinergiju svih članova i simpatizera. "Otvoreni smo prema kvalitetnim ljudima, nebitna je stranačka iskaznica ako netko ima kvalitetne ideje. Pozivamo sve koji se prepoznaju u vrijednostima socijaldemokracije, slobode, jednakosti i tolerancije da nam se pridruže u izgradnji boljeg Osijeka, Slavonije i Hrvatske", kazao je Marijašević.



Poručio je kako oni ne žele Osječanima govoriti kako trebaju koristiti svoju slobodu, inteligenciju i radišnost. "Vjerujemo u svoje sugrađane, zaslužuju više od jeftine političke propagande", poručuje Marijašević. Projekti kojima se aktualna vlast hvali - poput Centra za posjetitelje, projekta Tvrđa, podvožnjaka u Ulici sv. L. B. Mandića ili gradskih stanova u Tenji - uglavnom su, dodaje, započeti tijekom mandata Ivana Vrkića, odnosno tijekom SDP-ova participiranja u vlasti. "Vjerujem da mnogi sugrađani nemaju najbolji osjećaj u želucu kada im postane jasno da oni i članovi njihovih obitelji teško mogu naći posao ako nemaju stranačku iskaznicu jedne stranke, ali to nije karakteristika samo osječkog, već HDZ-a na razini cijele Hrvatske", rekao je Marijašević.



Zanimljivo, HDZ zbog zapošljavanja optužuje SDP-ovac koji se u gradskom sustavu zaposlio upravo tijekom SDP-ova participiranja u vlasti, odnosno kada je direktor Unikoma bio tadašnji potpredsjednik GO SDP-a Davor Vić. Dapače, i njegov prethodnik na čelu osječkog SDP-a te šef belomanastirske podružnice u tom su razdoblju zaposleni u Unikomu. Potpredsjednica SDP-a i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan poželjela je Marijaševiću uspjeh pa izjavila da se u politici stvari vrlo često vode kroz dojam i PR te da često postoje potezi koji služe isključivo mazanju očiju građanima i stvaranju dojma da se radi nešto dobro za njih. D.Pejić
Najčitanije iz rubrike