Kultura
ZAVRŠIO JE 16. PRIČIGIN U SPLITU

Bogat program zaokružio hommage Miljenku Smoji “Moglo je i svršit gore”
Objavljeno 26. ožujka, 2023.
​Hommage​om​ Miljenku Smoji "Moglo je i svršit gore"​ u Kavani Lvxor na Peristilu u Splitu završio je 16. festival pričanja priča Pričigin, a organizatori festivala najavljuju gostovanja u drugim gradovima, od kojih će prvo biti 21. travnja na Cresu i Lošinju. Organizatori su istaknuli da je ovogodišnji Pričigin bio najposjećeniji dosad, te da je nadmašio sva njihova očekivanja. Izvršna direktorica festivala Maja Vrančić najavila je da nastavljaju u istom ritmu,​ napomenuvši da je Pričigin brend ​Splita. Festival produžuje turističku sezonu, rekla je, dodavši da su ponosni na to što je u publici bilo i ljudi iz Zagreba, Zadra i Šibenika.

- Iako festival ostaje u Splitu sa svojom publikom, tendencija ​nam je da iziđe iz grada ​​s posebnim programima, s kojima će​ publika biti upoznata na vrijeme - najavila je Vrančić.

Pričigin će, dodala je, širiti svoju priču gostujući u drugim gradovima i mjestima, a prvo će gostovanje biti 21. travnja, kada odlaze na Cres i u Mali Lošinj. Program će trajati dva dana i bit će svojevrsni "mini Pričigin". Ovogodišnji su Pričigin 21. ožujka otvorile hrvatske spisateljice i spisatelji pričajući o temi inflacije "Više nego jučer, manje nego sutra", nakon čega je na programu bila autorska večer Amire Medunjanin - "Sevdah kao priča u pjesmi".

Festival je nastavljen p​rogramom "Lijepa vaša: Sram me i stid bilo" te pričama turističkih vodiča u programu "Ajte, vi, svitu, lipo doma". Priče Zagrepčana koji su se preselili na otoke i PR-ovske dogodovštine nasmijavale su publiku trećega dana festivala, a četvrtoga dana splitske spisateljice i spisatelji pričali su o blamaži "Zemljo, otvori se"​, nakon čega je slijedila autorska večer Rade Šerbedžije.

U subotu ujutro u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održan je dječji Pričigin "PriČAgin", a u podne je na Peristilu bio ​​program posvećen Miljenku Smoji "Moglo je i svršit gore"​, kojim je festival i završio. Većina programa održala se u amfiteatru Doma mladih, ulaz na sve programe bio je besplatan, a mogli su se pratiti i uživo na službenom YouTube kanalu festivala. H
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

2

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas