Svijet
RUSKI PREDSJEDNIK

Putin kaže da će Rusija rasporediti "taktičko" nuklearno oružje u Bjelorusiji
Objavljeno 25. ožujka, 2023.

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u subotu da će Moskva rasporediti "taktičko" nuklearno oružje na području svog saveznika Bjelorusije, zemlje na pragu Europske unije.

"U tome nema ništa neobično: Sjedinjene Države rade to već desetljećima. Odavno raspoređuju taktičko nuklearno oružje na teritoriju svojih saveznika", rekao je Putin u razgovoru za rusku televiziju.

"Dogovorili smo se da ćemo učiniti isto", dodao je, rekavši da ima pristanak Minska.

"Već smo pomagali našim bjeloruskim kolegama i opremali njihove zrakoplove (...) ne kršeći međunarodne ugovore o neširenju nuklearnog oružja. Deset zrakoplova je spremno za upotrebu takve vrste oružja", rekao je Putin.

"Dana 3. travnja počinjemo obučavati posadu, a 1. srpnja završavamo izgradnju posebnog skladišta za taktičko nuklearno oružje na području Bjelorusije", dodao je.

Po Putinovim riječima, ova odluka je potaknuta spremnošću Londona da pošalje Ukrajini oružje s osiromašenim uranijem, o čemu je nedavno govorila britanska dužnosnica.

Putin je zaprijetio da će posegnuti za istom vrstom streljiva ako ga Kijev dobije.

"Rusija, dakako, ima čime uzvratiti. Imamo, bez pretjerivanja, stotine tisuća takvih granata. Zasad se nećemo koristiti njima", rekao je ruski predsjednik.

(Hina)

Možda ste propustili...

UBIJENE ČETIRI OSOBE, A RANJENO IH JE DESETAK

Izrael napao južni Libanon

ČELNIK BOSANSKIH SRBA U RUSIJI I BJELORUSIJI

Putin ponovno ponudio pomoć Dodiku

SMRT NAVALJNOG: POZIVI NA KONKRETNE AKCIJE PROTIV RUSIJE

Neka zapad prijeđe s riječi na djela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana