Sport
VRIJEDNA POBJEDA RUKOMETAŠA OSIJEKA

Vašarević zabio 14, igrači slavili s Kohortom
Objavljeno 25. ožujka, 2023.

Osijek ale! Osijek ale! Pjevala je Kohorta zajedno s rukometašima Osijeka koji su došli do vrijedne pobjede u borbi za opstanak. U Zrinjevcu je pala vrlo dobra momčad Varaždina. Bilo je 34:28 za momčad Daga Kovačevića.

Domaći su vodili do pred kraj prvog poluvremena, ali nikako nisu uspijevali "prelomiti" i odlijepiti se na veću razliku. Najveću prednost imali su u 14. minuti kada je Karlo Vašarević istrčao kontru nakon čega je postigao pogodak za vodstvo 8:5. Vašarević je u prvom poluvremenu postigao šest pogodaka. Trener gostiju Matej Mišković zatražio je time out. Bilo je jasno kako se neće predati, već da su u Osijek došli odraditi kvalitetni posao. Svidjela se varaždinska momčad. Nakon svake pogreške domaćina težili su istrčati kontru i doći do lakih pogodaka. Već dvije minute nakon time-outa serijom od 3-0 došli su do izjednačenja. Osijek je vratio na dva razlike, žilavi gosti opet sve anuliraju. Uslijedila je završnica i nekoliko neiskorištenih dobrih prigoda s jedne i druge strane. Na kraju je iskusni pivot Varaždina 1930 Dominik Mišković zabio iz sedmerca za prvo gostujuće vodstvo – 13:14. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

Poveli su Varaždinci dva razlike. Ponovno su Osječani došli u vodstvo nakon što je vratar Hećimović pogodio iz vlastitog prostora na prazan gol dok su Varaždinci imali igrača više. I onda je počelo. Vašarević je siguran bio iz sedmerca, istrčavali su domaći kontre gdje je uz Vašarevića aktivan bio i Ninaj, a na postavljenu obranu dobar posao odrađivao je vižljasti Purić. U 52. minuti preko Ninaja Osijek je poveo 28:23, a valjda je sve postalo jasno nakon što je Hećimović obranio sedmerac Miškoviću. Purić je s igračem manje pogodio za 29:23, Vašarević se do kraja susreta zaustavo na 14 pogodaka razlike. Osječani tako su sve bliži cilju, osiguranju opstanka bez dodatnih kvalifikacija što je za novake u Premijer ligi rezultat kojim bi opravdali sva očekivanja. K.Lacković

OSIJEK *34 (13)

VARAŽDIN 1930 *28 (14)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Suci: Matija Brodić i Matija Hodžić (Zagreb).

OSIJEK: Vujović, Hećimović 1 (7+1), Mandarić 1, Purić 4, Zrno 1, Mikinčić, Čičak 4, Ninaj 4, F. Carević, Mrvaljević 2, A. Carević, Barišić, Vuković, Vašarević 14(6), Lukac 3 i Dominić.

VARAŽDIN 1930: Herceg (6+0), Tomašić 1, Trojko, Budinski 1, Šestak 6, Vidaček 4, Matučec, Vrbanec, Novak 8, Kociper, Hlevnjak, Mišković 4(2), Tompić, Tači i Pešut 4.

SEDMERCI: Osijek 6(6), Varaždin 1930 3(2); ISKLJUČENJA: Osijek 10 minuta (Carević 2, Zrno 2, Lukac 2+2, Mrvaljević 2), Varaždin 1930 8 minuta (Šestak 2+2, Pešut 2, Tomašić 2)

Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

Najčitanije iz rubrike