Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA U FELCSUTU

Provjeren je Grk Evangelou, stigao iz moldavskog Sheriffa
Objavljeno 25. ožujka, 2023.

Stanku u prvenstvu iskoristili su nogometaši Osijeka za odlazak u svoju već poznatu bazu u Felcsutu, u dom mađarskog prvoligaša Puskas Akademije.



Suparnik im je jučer u prijateljskom srazu bio član Prve NB mađarske lige već tamošnji drugoligaš Tiszakecske. Susret je bio zatvorenog tipa, a da je i bilo gledatelja, ne bismo vidjeli pogotke. Utakmica je, naime, završila najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Nije Osijek nastupio u najjačem sastavu. Bila je to prava kombinirana momčad, neki od igrača dobili su premijernu priliku zaigrati za prvu momčad, pa makar se radilo o prijateljskoj utakmici. Od nečega se treba krenuti, pa vjerujemo da će mnogi od njih dočekati priliku i u službenoj utakmici.

Tako je Osijek protiv Tiszakecskea zaigrao u sastavu: Malenica (od 55. Kolić), Gržan (od 46. Verhas, od 79. Vrbanac), Evangelou (od 67. Barišić), Cheberko (od 46. Lišnić), Jurčević (od 46. Leovac), Nejašmić (od 46. Barri), Jugović (od 46. J. Vuica), Caktaš (od 46. Špoljarić), Fiolić (od 46. Polić, od 79. Ivandić), Lovrić (od 67. Solić) i Mierez (od 46. Topčagić).

U redovima Osijeka predstavio se Stefanos Evangelou, grčki stoper koji je nedavno raskinuo ugovor s moldavskim Sheriffom. Prethodno je došao trenirati s osječkom momčadi da se vidi u kakvom je stanju i može li pomoći u završnici sezone. Radi se o središnjem braniču koji je u karijeri bio član oba najveća grčka kluba Panathinaikosa i Olympiacosa. Prije godinu i pol dana u Sheriff je stigao iz poljskog Gornika Zabrze, a za Sheriff je zabilježio sedam nastupa, od čega tri još ljetos u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Imao je i Evangelou priliku u prvom poluvremenu. Dobro je pucao glavom s osam metara, no iskazao se suparnički vratar. Kako kažu oni koji su svjedočili utakmici, Grk je ostavio dobar dojam iako mu nedostaje onih pravih utakmica i natjecateljskog ritma. No, ima određenog europskog iskustva, bio je i standardni U-21 reprezentativac svoje zemlje. Sljedećih će dana trenirati s osječkom momčadi, nakon čega će se odlučiti može li ostati u Gradskom vrtu. Konačna je odluka na sportskom segmentu osječkog prvoligaša. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike