Sport
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bjelobrđani se moraju “vaditi” kod Dubrave TK
Objavljeno 25. ožujka, 2023.
Nakon prošlotjednog domaćeg poraza u derbiju začelja od Kustošije, nogometaši BSK-a posljednji krug prvenstva otvaraju u Zagrebu, gdje ih u subotnje popodne čeka Dubrava Tim kabel. Bjelobrđani su u teškoj situaciji, plešu na rubu, trenutačno su pretposljednja momčad prvenstva i ako što hitnije ne krenu uzlaznom putanjom ispadanje iz SuperSport Prve nogometne lige sve je izglednije. Iako su u seriji loših rezultata, ni ove im godine ništa ne ide kako bi željeli, u Bijelom Brdu vjeruju kako će u nastavku sezone, ipak, pružiti svoj maksimum i ući u mirnu luku te i sljedeće sezone igrati u prvoligaškom društvu.

- Naučili smo na tu borbu za opstanak, drugačije kao i da ne znamo - kaže trener Denis Krstanović, koji je nakon razočaravajućeg poraza od Kustošije čak bio spreman odstupiti s klupe, kratko poručivši: "Na potezu je Uprava". Vodstvo kluba ostavilo ga je na klupi valjda svjesno jer igrački kadar BSK-a je preskroman, i da trener nije jedini krivac za loš niz. Dubrava Tim kabel nije baš idealna momčad za vađenje, posebice ne kad igra na svom terenu, ali Bjelobrđani u metropolu nisu otišli s bijelom zastavom i želja je večeras nešto ponijeti kući.

Potpuno je drugačija situacija u redovima Vukovara 1991, koji ove godine ne zna za poraz i sasvim je zasluženo u samom vrhu tablice. Vukovarci treći krug prvenstva otvaraju na svom igralištu u Borovu naselju, gdje danas (subota, 15 sati), stiže Jarun. Bojkova momčad ove sezone djeluje impresivno, redali su pobjedu za pobjedom, a onda prošlo kolo uzeli “samo bod” kod Orijenta 1919, no pred dolazak Jaruna najavljuju “mi smo favoriti, to trebamo na terenu opravdati i Jarun poslati kući praznih ruku”.

I. Li.
PAROVI 23. KOLA
U subotu, od 15 sati, igraju Vukovar 1991 - Jarun, a od 15.30 Dubrava Tim kabel - BSK. U nedjelju, od 16 sati, igraju Rudeš - Orijent 1919, a od 16.30 Solin - Kustošija i Dugopolje - Hrvatski dragovoljac. Jučer su igrali Cibalia i Croatia 0:0.

Najčitanije iz rubrike