Sport
KUGLAČI(CE) PRIVODE KRAJU PRVOLIGAŠKI DIO SEZONE

Neizvjesnost će potrajati do posljednjeg hica, slavonski tercet može do luke spasa
Objavljeno 25. ožujka, 2023.

Utakmicama 18. kola kuglački prvoligaši zaključit će ove subote još jednu sezonu. Ova ima itekako neizvjesnu završnicu, posebno za slavonski tercet, koji u zadnjem izlasku na staze mora potvrditi elitni status i za sljedeći ciklus.



Kuglači Osijeka i Đurđenovca trenutno se nalaze na pozicijama koje garantiraju ostanak, ali za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta (zadnje je rezervirano za već otpisane Plitvice) vlada gužva jer na njemu može završiti čak pet klubova. Jedna utakmica može riješiti sve dvojbe, a igra se u Splitu, gdje Poštar (na kontu ima 14 bodova) dočekuje trenutno ugroženi Bjelovar (12). Ako domaćin upiše pobjedu, tada slavonski dvojac može odahnuti, a ako slave gosti, tada su u igri mnoge opcije. U opasnoj su zoni Đurđenovac, Željezničar i Osijek (svi po 13 bodova), pa čak i "poštari", ako se svi rezultati poklope.



Naravno, ishod splitske utakmice neće utjecati na Slavonce ako ostvare pozitivne ishode. Bliži tom cilju svakako je Osijek, koji na Pampasu dočekuje Željezničar, gdje mu je i remi dostatan da ostvari željeno. Takav bi ishod zadovoljio i Čakovčane, ali kalkulacije su u ovakvim okolnostima nepoželjne i nepotrebne. Stoga je pobjeda puno sigurnija opcija za kuglače s Drave, realno je očekivati da puni plijen ostane u Retfali. Puno težu domaću zadaću imaju Đurđenovčani, u goste dolazi drugoplasirani Mertojak. Prije dva tjedna, na istim stazama kapitulirao je tada drugoplasirani Zadar, stoga domaćin ima pravo na optimizam. Oko 18 sati znat ćemo rasplet, kada završe i svi dvoboji, a parovi su još: Grmoščica – Zaprešić i Zadar – Plitvice.



Iako su propustile nekoliko prigoda da potvrde ostanak, kuglačicama Osijeka ‘97 preostala je posljednja slamka. No, ne zavise same od sebe, a to je uvijek dvosjekli mač. Iako, rasplet bi mogao biti povoljan za kuglačice s Drave ako odrade svoj dio posla kako treba. Na Pampas stiže bezbrižna Rijeka, ali sumnjamo da gošće dolaze na izlet. S druge strane, domaće već sedam kola nižu samo poraze, a sada im gori pod petama te je krajnje vrijeme za pobjedu, iako bi i remi mogao biti dostatan. Ne smije se izgubiti, a u tom će se slučaju s nestrpljenjem iščekivati vijesti iz Zagreba, gdje je domaća Kustošija favorit protiv Siscije, koja ima bod više od Osječanki. Još igraju: Mlaka – Istra, Split – Podravka i Zagreb – Ogulin.

Nino Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike