Sport
PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Bodovi, Kohorta i humanitarni značaj motivi su u Zrinjevcu
Objavljeno 25. ožujka, 2023.

Kruži ovih dana na društvenim mrežama svojevrsni proglas i poziv Kohorte. U vikendu kada se, zbog nastupa reprezentacije, ne igraju utakmice u HNL-u, sve navijače poziva se u 18 sati u dvoranu Zrinjevac.



Razlog su rukometaši Osijeka koji igraju susret 6. kola Lige za ostanak Paket24 Premijer lige. Radi se o dravskom ogledu, odnosno momčadi s Drave. U dvorani Zrinjevac, od 18 sati, gostuje Varaždin 1930, koji je u trenutačno u nešto lagodnijoj situaciji od Osječana. Ne stoje tablično i bodovno loše ni Osječani. Trenutačno su na petom mjestu Lige za ostanak koje donosi osiguranje opstanka i izbjegavanje stresa dodatnih kvalifikacija. Iz lige ispadaju dvije najslabije momčadi, a još dvije će u kvalifikacije s drugoplasiranim momčadima iz Prve HRL "sjever" i "jug". A od tih pozicija Osječani trenutačno imaju samo bod više.

- Vjerujem kako smo izravno ispadanje već sada izbjegli, no želja nam je izbjeći i dodatne kvalifikacije. Zato nam je ova utakmica iznimno važna. Varaždin je trenutačno u komfornijoj situaciji. Imaju četiri boda više od nas i zato je na našoj strani mnogo veći motiv. Suparnik je dobar, ali dobri smo i mi. Zato ne sumnjamo da pred našom publikom možemo ostvariti pobjedu. Dobra je vijest što ćemo, za razliku od prošle utakmice u Kaštelima, biti u punom sastavu - rekao je Dag Kovačević, trener rukometaša Osijeka, koji je prošli tjedan u Kaštel Sućurcu upravo imao povratničku "rolu" na osječku klupu. Naime, prije gostovanja u Dalmaciji došlo je do promjene na klupi. Odstupio je Damir Eklić, a zamijenio ga je još uvijek klupski sportski direktor koji je i prošle godine vodio momčad.

Uoči susreta s Varaždinom 1930 trener/sportski direktor Osječana, suočio se s gubitkom u obitelji. Preminula mu je majka, no kako nam je i sam potvrdio, bit će danas na osječkoj klupi u Zrinjevcu.

Osim, naravno bodova, rukometaši Osijeka imaju još bar dva motiva za dobru predstavu. Prvi je dolazak Kohorte koja u zadnje vrijeme pohodi i ostale osječke prvoligaše, a ne samo onaj iz Gradskog vrta, a uskoro vjerujemo iz Opus Arene. Utakmica će također imati i humanitarni karakter u kojem su snage udružili dva osječka rukometna prvoligaša. Naime, kompletan prihod s utakmice ići će kao pomoć i podrška liječenju oboljelog sina bivše rukometašice Osijeka Darije Topalov. Svaka ulaznica po cijeni od tri eura ići će u te svrhe. Stoga, Kohorta i utakmica s humanitarnim karakterom sigurno su razlog više za današnji dolazak u 18 sati u dvoranu Zrinjevac.

Krešimir Lacković
PRVA HRL “SJEVER”
U 21. kolu Prve HRL “sjever” vodeća momčad Bjelin Spačva Vinkovci danas, od 19.30 sati, dočekuje trećeplasiranog Maksimir Pastelu. Požega je od 19 sati gost Vidoveca, a ostali slavonski klubovi u ligi igraju u nedjelju, i to protiv klubova iz Zagreba i okolice. Đakovo je od 13.15 sati gost Novog Zagreba, NEXE 2 je od 15 sati kod Rugvice, a “fenjeraš” Viro Virovitica od 20 sati dočekuje Metalac.

NEXE U POREČU
Nisu se rukometaši NEXE-a vratili u Našice nakon pobjede u Duesseldorfu nad ukrajinskim Motorom u prvom susretu osmine finala Europske lige. Nakon slijetanja zrakoplova u Budimpeštu zaputili su se prema Poreču, gdje danas (19 sati) igraju susret 6. kola Paket24 Premijer lige za rukometaše. Izazovan je to i žilav suparnik koji je u Našicama NEXE-u pružio prilično jak otpor. NEXE je slavio 26:23. Ne stignu “gromovi” uživati u europskim pobjedama, a neće se dugo baviti ni susretom u Poreču, jer im već u utorak (18.45 sati) slijedi uzvratni susret u Našicama s Motorom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike