Regija
ULAGANJA U NAŠIČKA NASELJA

Dobit će vodu za piće i mrtvačnice
Objavljeno 25. ožujka, 2023.
U Ceremošnjaku će se uložiti i u LED javnu rasvjetu, a u Makloševcu u uređenje doma
NAŠICE



Grad Našice nastavlja s radovima i otvara nova gradilišta u Makloševcu i Ceremošnjaku, najudaljenijim našičkim naseljima.



U tijeku je gradnja vodovodne mreže u tim selima, a u planu je gradnja mrtvačnica jer je namjera Grada da svako naselje dobije primjereno mjesto za ispraćaj pokojnika. Osim mrtvačnice na koju čeka 30 godina, Ceremošnjak će dobiti i LED javnu rasvjetu. Problem ispraćaja pokojnika odlazi u povijest napokon i u Makloševcu.

- Izgradnja mrtvačnice u Ceremošnjaku počet će ove godine, za što su u gradskom proračunu osigurana 24.173 eura. Također, i u Makloševcu će započeti izgradnja mrtvačnice i za tu investiciju izdvojit ćemo 24.325 eura - kazao je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba prilikom obilaska Makloševca i Ceremošnjaka.

U Makloševcu će se izmjestiti i autobusno stajalište te nastaviti ulaganja u obnovu i opremanje društvenog doma. Svime što se događa zadovoljan je i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Makloševac Dorian Rajić.

- Gradi se aglomeracija i konačno ćemo dobiti kvalitetnu pitku vodu. Uskoro će započeti izgradnja mrtvačnice i ispraćajnice na postojećem mjesnom groblju. Na taj način pokojnici će biti dostojanstveno ispraćeni, jer to do sada nisu mogli biti, s obzirom na to da se pogrebni ispraćaj obavlja na travi, a kada je kišno vrijeme, tada, nažalost, nema ni toga. Možemo reći da će mrtvačnica riješiti jedan od glavnih problema u selu. Nadamo se da ćemo i dalje dobro surađivati s Gradom kako bi naši mještani imali bolje uvjete življenja u našem mjestu - kazao je Rajić.

Gradonačelnik je obišao i gradilište na groblju u prigradskom naselju Zoljan. U završnoj fazi je gradnja mrtvačnice, a uskoro kreće gradnja pristupne ceste i parkirališta. Vrijednost svih radova je 45.446 eura.

Snježana Fridl
RADOVI U LONDŽICI
Nakon deset godina iščekivanja, mrtvačnicu će dobiti i brdsko našičko naselje Londžica. Nakon prve faze radova završenih prošle godine, u tijeku je druga faza u vrijednosti 23.200 eura. Gradi se i vodovod, a u Londžici su obnovljeni mjesni dom i javna rasvjeta te su uređene ceste u zaseocima Mala Londžica i Marinović Brdo.

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike