Regija
USPJEŠAN TIM IMA ZAPAŽENE USPJEHE

Vinkovačka je OŠ Ivana Gorana Kovačića slavila sedamdeseti rođendan
Objavljeno 24. ožujka, 2023.
VINKOVCI



Svečanim programom u dvorani GK-a "Joza Ivakić", školskim sajmom u školskoj sportskoj dvorani, gdje su predstavljene projektne i druge aktivnosti škole te predstavljanjem nove školske blagovaonice, učenici, nastavnici i ostalo školsko osoblje OŠ Ivana Gorana Kovačića proslavili su Dan škole i 70 godina postojanja.

Osnovana je krajem lipnja 1953. godine. Bila je smještena u zgradi poznatoj kao Dom časnih sestara - Marijin dom, u Vojarskoj ulici 1, a 1987. godine škola se seli u novu zgradu, u kojoj djeluje i danas, a pohađa ju 456 učenika u 25 razrednih odjela, 48 je djelatnika nastavničkog i stručnog osoblja i desetero u tehničkoj i administrativnoj službi.

- Kroz našu školu prošle su brojne generacije uspješnih građana koji danas žive i rade na području grada Vinkovaca, Slavonije, Baranje, Republike Hrvatske. Rekao bih i na području EU-a, ali i svijeta. Trenutačno u školi imamo jako kvalitetan kadar, motiviran, predan, profesionalan. Mi djelujemo kao jedan tim, njegujemo jedan duh zajedništva i tako ostvarujemo i brojne zapažene rezultate, sudjelujemo u brojnim projektima, aktivnostima - ponosno je rekao Mario Lovrić, ravnatelj škole slavljenice.

U sportskoj dvorani osnovci su na desetak štandova izložili svoje ručne radove koje su posjetitelji simboličnim donacijama mogli kupiti - zdrave kolače i druge slastice, razne rukotvorine za nadolazeći Uskrs, vrećice za tržnicu ili dućan... M.F.
Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike