Regija
SVJETSKI DAN PRIPOVIJEDANJA U VPŽ-U

Pobjedničku priču osmislili su slatinski tehničari za elektroniku
Objavljeno 25. ožujka, 2023.
SLATINA



Učenici 3. razreda tehničara za elektroniku Srednje škole Marka Marulića Slatina Slaven Minauf Benko, Luka Jurešić i Patrik Horvat, autori su pobjedničke priče u zanimljivom online natjecanju učenika srednjih škola Virovitičko-podravske županije, održanom 21. ožujka, na Svjetski dan pripovijedanja. Učenici su pisali o avionima koji nestaju, tajnama iz prošlosti, potrazi za slobodom… Pobjednici (izabrani glasanjem svih sudionika) osmislili su vrlo ozbiljnu priču s elementima misterija o sjenama iz prošlosti.

Natjecanje je okupilo tridesetak ljubitelja pisanja i čitanja, koji su prvo u prigodnom kvizu provjerili svoje poznavanje književnosti i filma, a potom se okušali u pisanju originalnih priča na engleskom jeziku prema naslovu koji im je dodijeljen slučajnim odabirom. Napisanu priču zatim su prepričavali ostalim sudionicima na engleskom jeziku.

Taj digitalni susret organizirale su profesorice engleskoga jezika Sanja Špoljarić iz Srednje škole Marka Marulića Slatina i Gabriela Tomljanović iz Tehničke škole Virovitica, a podršku su im dale kolegice iz Strukovne i Industrijsko-obrtničke škole Virovitica Silvija Pošta, Mirjana Pokupić, Katarina Tkalčec te Željka Balković iz slatinske Srednje škole Marka Marulića, koja je bila mentorica pobjedničkoj ekipi.

Ciljevi ovoga događaja su povezivanje škola u županiji suradnjom u zajedničkoj aktivnosti, razvijanje kreativnosti kod učenika, poticanje učenika na pisanje i pripovijedanje priča te dodatna prilika učenicima da koriste engleski jezik. P.Ž.
Kinopredstava
Ovakve aktivnosti potvrđuju nastavnički posao kao jedan od najzanimljivijih zato što se u njima vide rezultati uspješnog rada i do izražaja dolazi kreativnost učenika, jer od samo nekoliko riječi nastaje napeta kratka priča s elementima horora, trilera ili znanstvene fantastike “Osim natjecanja iz engleskoga jezika, ovo je jedina prilika za učenike naše županije da javno pokažu svoje poznavanje toga jezika. Vrijednost ovakvih aktivnosti prepoznao je županijski Upravni odjel za obrazovanje i demografiju, koji s pročelnicom Martinom Bunić svake godine spremno pruža podršku ovom događaju, dok je Pučko otvoreno učilište Slatina, s ravnateljicom Danijelom Fabric Fabijanac, osiguralo nagrade za pobjedničku ekipu te će ih ugostiti na kinopredstavi po njihovom izboru”, stoji u zahvali organizatorica sudionicima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike