Crna kronika
LOPOVI U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI DOBILI IMENA

Desetak provalnika palo je u ruke policiji nakon krim. istrage
Objavljeno 25. ožujka, 2023.
Hrvatska, svima je to jasno, nije imuna na krađe, od onih milijunskih pa sve do onih koje kolokvijalno nazivamo - kokošarenjem. Krađa je krađa, podliježe kaznenom zakonu kakva god bila. Osječko-baranjska policijska uprava gotovo svakodnevno zaprima prijave o krađama, a istraga daje rezultata. Tako je u posljednja dva tjedna otkriveno više lopova. A plijen doslovno nisu birali, uzeli su sve što im je došlo pod ruku.

Inspektori Policijske postaje Beli Manastir pronašli su lopova koji je "operirao" po Jagodnjaku. Kako je izvijestila policija, otkriven je 53-godišnjak koji je između 27. veljače i 3. ožujka iz kuće u Jagodnjaku ukrao trofeje divljači, alkoholna pića, televizor i još neke sitnice. Vlasniku kuće, 80-godišnjaku, nanesena je šteta od oko 1000 eura. Prijavljen je i jedan vremešni lopov. Djelatnici Policijske postaje Belišće osumnjičili su 76-godišnjaka da je u četvrtak u Valpovu 63-godišnjakinji ukrao torbicu s novcem. Šteta je 50 eura. Oba su kradljivca kazneno prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Uspješni u kriminalističkom istraživanju bili su i djelatnici PP-a Đakovo, za krađu u Đakovu osumnjičen je 27-godišnjak. On je, kazuju iz policije, u noći između 21. i 22. ožujka u Đakovu 38-godišnjaku iz Đakova ispred kuće ukrao automobil u kojem je bio novčanik s vlasnikovim osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Ukradeni automobil na kraju je pronađen i vraćen vlasniku, kojem je počinjena šteta od oko 650 eura. Jednog je lopova pak u provali uhvatio vlasnik poslovnog objekta, i zadržao ga do dolaska policje. Sve se zbilo u Osijeku prije nekoliko dana, kada je 49-godišnji Osječanin provalio u poslovni prostor 24-godišnjaka. Na provalnikovu nesreću, vlasnik objekta ušao je u svoju tvrtku i ondje zatekao lopova, te ga zadržao do dolaska policje.

Kazneno je prijavljen i 33-godišnjak s đakovačkog područja za kojeg je istragom utvrđeno da je u lipnju prošle godine provalio u ostavu vikendice u Đurđancima i kamp-poluprikolicu, iz koje je ukrao alkoholna pića, kovčeg s priborom za jelo i dva metalna kotlića. Mjesec dana poslije u susjednom je Ardaševcu provalio u još jednu vikendicu, gdje je ukrao razni alat. Kako mu ni to nije bilo dovoljno, u veljači ove godine u Đakovu je provalio u vikendicu, iz koje je ukrao dva televizora i računalo. Ukupna šteta nastala njegovim provalama je oko 1000 eura.

Autor neobične krađe u Beketincima je 37-godišnji mještanin. Njega su policajci osumnjičili da je 14. ožujka ukrao cisternu za vodu obujma 3000 litara, čime je 66-godišnjem vlasniku nastala šteta od oko 500 eura. Kazneno je prijavljen, kao i 21-godišnjak koji je 22. siječnja u Osijeku iz trgovine ukrao parfeme. Napravio je štetu od oko 150 eura. "Pao" je i kradljivac tzv. pametnih satova. Riječ je o 48-godišnjaku koji je u krađu u osječku trgovinu išao u studenom prošle godine. Napravio je štetu od 1700 eura. U policijskoj bilježnici našao se i 38-godišnjak iz Semeljaca. Njega se sumnjiči da je u studenome prošle godine u Osijeku iz kuće u izgradnji ukrao dva bicikla, nekoliko kućanskih uređaja, šest nadzornih kamera i razna alkoholnih pića. On je napravio štetu veću od 3000 eura. M.Bugarić
Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

Najčitanije iz rubrike