Sport
PRVA UTAKMICA 21. KOLA SUPERLIGE

Mursa-Osijek se na Poljudu vraća starim navikama
Objavljeno 24. ožujka, 2023.

Ostala su odigrati još dva kola osnovnog dijela Superlige odbojkaša. Prva utakmica 21. runde igra se danas u Splitu, gdje gostuje aktualni lider Mursa-Osijek.



Uz lider, sve do prošlog vikenda išao je i dodatak neporažni, ali pobjednička serija na hrvatskim parketima stala je nakon impresivne brojke. Nakon 23 slavlja (19 u prvenstvu i četiri u Kupu), stigao je poraz i to ne bilo gdje, već kod najvećeg rivala, Mladosti u Zagrebu. Samo tri dana ranije mursaši su na istom mjestu svladali domaćina u mnogo važnijoj utakmici, onoj za prvi trofej sezone. No nakon osvajanja Kupa Hrvatske očito je došlo do prihološkog pražnjena igrača Marija Tepperta, koji drugi uzastopni boravak u Zagrebu nisu odradili na željeni način.

- Nije bilo realno očekivati da zadržimo visoke tenzije u kratkom razdoblju. No otišli smo na Savu sa željom da zadržimo pobjednički niz, iako je bilo jasno da je došlo do velikog pražnjenja nakon što smo osvojili vrijedan trofej. Domaćin je bio u sličnoj situaciji, ali igrao je ipak na domaćem parketu, nije morao putovati, te je bio nešto svježiji od nas. Uz to, sigurno su imali i puno motiva, jer nisu željeli drugi poraz zaredom. Zaslužili su Zagrepčani pobjedu, bili su koncentriraniji u završnicama sva tri seta, gdje smo i mi imali nekih prigoda, ali ih ovaj put nismo iskoristili, priznaje Teppert, koji vjeruje da prvi posrtaj u domaćim natjecanjima neće ostaviti traga i ozbiljnije posljedice.

- Naravno da nitko ne voli gubiti, ali mi smo pet i pol mjeseci odolijevali svim zamkama. Kad-tad se morao dogoditi i poraz, ali siguran sam da ovaj neće uzdrmati momčad, jer smo svjesni koliko vrijedimo i možemo. Ipak je fokus bio na finale Kupa, sve smo podredili da tu budemo pravi i bili smo. Uz to, znali smo da, i ako izgubimo, ostajemo na prvom mjestu i da je do kraja osnovnog dijela sve u našim rukama. Imamo u odnosu prema Mladosti još uvijek prednost od jedne pobjede i jednog boda. Treba do kraja odraditi posao i u doigravanje ući kao prvi nositelj. Ni od koga ne zavisimo, sve je u našim rukama, stoga je jasno da vjerujem da ćemo osnovni dio zaključiti kao lideri, optimističan je trener osječkih odbojkaša. Naravno, s punim pravom, jer sve što su dosada pokazali Bogdanović i suigrači zaslužili su najbolju startnu poziciju prije play-offa.

Ipak, teoretski još ništa nije potvrđeno, stoga se treba promptno vratiti pobjedničkim navikama već danas na gostovanju u Splitu. U SC-u Poljud od 17.30 čeka domaćin, koji će bez obzira na razliku u kvaliteti, plasmanu i bodovima biti motiviran kao i uvijek kada su s druge strane mreže odbojkaši Murse-Osijek. Splićani su na osmom mjestu, imaju 13 pobjeda manje (6) i čak 37 bodova zaostatka. Ali treba biti oprezan jer je Split u prvom dijelu sezone osvojio set u Gradskom vrtu.

- Oprez je nužan protiv bilo kojeg protivnika. Što se tiče izgubljenog seta, za to smo isključivo sami krivci, jer smo se malo opustili na parketu, što danas neće biti slučaj. Trebaju nam dvije pobjede do kraja da ostanemo tu gdje jesmo, stoga danas moramo napraviti prvi korak za ostvarenje tog cilja - kaže Mario Teppert. U posljednjem kolu, u Gradski vrt stiže Centrometal, ali prvo treba uspješno arhivirati dvoboj u Poljudu.

Četiri utakmice 21. kola igraju se u subotu, a sastaju se: Sisak - Medicinar Trnje, Kitro Varaždin - Mladost, Rovinj - Centrometal i Zadar - Rijeka. Radnu nedjelju imaju Brođani, Marsonia na Vijušu (16.30) dočekuje Ribolu Kaštela, gdje nije realno tražiti bodove u borbi za ostanak. N. Benčina
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

Najčitanije iz rubrike