Sport
RASPISAN NATJEČAJ ZA 2023.

Za velike sportske događaje u 2023. više od 4,6 milijuna eura
Objavljeno 24. ožujka, 2023.

Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) raspisalo je Natječaj za sufinanciranje velikih sportskih manifestacija u 2023. u ukupnoj vrijednosti od 2.061.418 eura, a prijave se mogu predati do 22. travnja ove godine.- Cilj ovog natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih sportskih manifestacija koje se odvijaju na području Republike Hrvatske, ali i promidžba sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unaprjeđivanje sustava sporta te međunarodne sportske promocije naše zemlje - stoji u službenom priopćenju MINTS-a.

Država će ponovno stati uz velike sportske manifestacije, čak više izdvojiti nego prethodne godine.

- Organizacija velikih sportskih manifestacija ima višestruke pozitivne učinke kako na sam sustav sporta kroz promociju njegovih vrijednosti, tako i na turističku sliku Hrvatske kao destinacije poželjne za aktivni i sportski turizam. Ova je Vlada višestruko povećala ulaganja u sve segmente sporta te je u posljednjih pet godina iz Državnog proračuna sufinancirano više od 90 sportskih događaja sa 17,5 milijuna eura - izjavila je u priopćenju ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

U priopćenju je navedeno da će ukupna izdvajanja iz državnog proračuna u 2023. za velike sportske manifestacije u Hrvatskoj biti veća od 4,6 milijuna eura. Naime, osim sredstava koja će biti dodijeljena preko natječaja, izravno će s 2,6 milijuna eura biti sufinancirana još četiri velika sportska natjecanja u našoj državi - utrka Svjetskog prvenstva u reliju (WRC Croatia Rally), biciklistička utrka Cro Race te europska prvenstava u hrvanju i kajak-kanu maratonu. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana