Sport
SUPERSPORT PRVA HMNL

”Run & gun” Osijek otišao je s velikim ambicijama u Pulu
Objavljeno 24. ožujka, 2023.
U idealnim okolnostima mogli bi Osječani završiti i peti, a u najgorem raspletu deveti

Osnovni dio sezone u SuperSport Prvoj hrvatskoj malonogometnjoj ligi došao je vrlo blizu kraja. Ostala su odigrati još dva kola, a još uvijek je puno toga otvoreno.



Kada se zaključi osnovni dio sezone, osam klubova će nastaviti natjecanje u doigravanju, posljednja momčad Lige će izravno ispasti, a devetoplasirani će ostanak u eliti tražiti u dodatna dva susreta s drugoplasiranom momčadi iz drugoligaških kvalifikacija. U biti, jedino je izvjesno da će Universitas napustiti elitu, a sve ostalo je neizvjesno. U tom kolopletu neizvjesnosti u zanimljivoj je situaciji Osijek. U nekim idealnim okolnostima mogli bi Osječani završiti i peti, a u najgorem raspletu deveti. Dva su načina za osiguravanje plasmana u play-off već u pretposljednjem kolu. Pobjeda na današnjem gostovanju u Puli ili poraz Torcide u gostima kod Vrgorca. Osječka momčad, naravno, preferira ovaj prvi scenarij jer želi sama odlučivati o svojoj sudbini, a ne se tresti do samog kraja. Prokletstvo gostovanja napokon su skinuli kada su prije dva kola svladali Universitas u Splitu, pa se sada nadaju kako će nešto slično biti sposobni ponoviti protiv Stanoinvest Pule koja im je prvi susjed na tablici. Ako bi pobijedili Puljane, "ubili bi dvije muhe odjednom" jer bi ih preskočili na tablici, a uz to bi si otvorili mogućnost osvajanja šestog mjesta uoči doigravanja.

- Stanoinvest Pula je suparnik po mjeri za nas. Nisu prejaki, da se s njima igrati, što ćemo pokušati dokazati osvajanjem nekakvog plijena na njezinu parketu. Situacija je takva da teoretski još nismo izbjegli ni to deveto mjesto koje nosi dodatne kvalifikacije za ostanak, ali vjerujem kako to neće doći u pitanje. Želimo slaviti u Puli, pa onda u posljednjem kolu u Zrinjevcu pokušati pobijediti Crnicu, što bi nam osiguralo šestu poziciju. Iako, osobno bih bio zadovoljan i ako bismo ostali osmi - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša.

Čudni su ti osječki malonogometni "svatovi". Gotovo nestvarno zvuči podatak kako su Osječani koji su osmoplasirani najefikasnija momčad lige. Zabili su čak devet pogodaka više od vodećeg Novog vremena. Međutim, "run & gun" futsal više ne donosi rezultat. Ta efikasnost Osijeka ima svoju cijenu jer su i najgora obrana lige. Primili su više pogodaka i od Universitasa, koji je već drugoligaš. Inače, Osijek u Puli neće biti kompletan jer će izostati važan kotačić Domagoj Damjanović zbog bolesti. Svi ostali bit će na raspolaganju treneru Saši Vodlinu.

Susret Stanoinvest Pula - Osijek igra se danas (petak) u 18 sati u dvorani "Mate Parlov" u Puli.

Dalibor Keler
PAROVI 17. KOLA
U 17. kolu Supersport Prve HMNL sastaju se: Stanoinvest Pula - Osijek, Vrgorac - Torcida (Split), Universitas (Split) - Novo vrijeme (Makarska), Crnica (Šibenik) - Futsal Dinamo (Zagreb), Sqaure (Dubrovnik) - Olmissum (Omiš)

TABLICA
1.Novo Vrijeme       16       9       4       3       53:41       31

2.Square       16       8       4       4       43:31       28

3.Dinamo       16       7       5       4       51:31       26

4.Vrgorac       16       7       5       4       46:42       26

5.Olmissum       16       6       7       3       50:38       25

6.Crnica       16       7       2       7       41:45       23

7.SI Pula       16       6       3       7       43:46       21

8.Osijek       16       6       2       8       55:62       20

9.Torcida       16       4       3       9       37:53       15

10.Universitas       16       1       3       12       26:56       6

Najčitanije iz rubrike