Regija
DEVETI ĐURĐENOVAČKI MALI MARATON

Dosad se prijavilo
više od 340 trkača
Objavljeno 23. ožujka, 2023.
ĐURĐENOVAC - Nakon prošlogodišnjeg, vrlo uspješnog 8. Đurđenovačkog malog maratona, koji je okupio više od 250 trkača i trkačica iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, organizatori i ove godine obećavaju “više od utrke”.

Velika sportska manifestacija održat će se u nedjelju, 2. travnja, a start je predviđen u 11 sati u središtu Đurđenovca, na Trgu bana Jelačića, gdje će utrke i završiti. Trči se polumaraton u duljini od 21,1 kilometar kroz naselja Pribiševci, Velimirovac, Brezik Našički, Našičko Novo Selo i Đurđenovac te utrka ulicama Đurđenovca u duljini od 5 kilometara. Do sada se za ove dvije utrke prijavilo više od 340 sudionika iz Hrvatske i četiri susjedne države. Prijave još uvijek traju, a zainteresirani će se moći prijaviti i na sam dan Đurđenovačkog malog maratona.

Sportsko-rekreativni događaj upotpunit će dječje utrke središtem Đurđenovca, a dolazak su potvrdili natjecatelji iz Đakova, Našica i Slavonskog Broda. Pobjednici dječjih utrka bit će nagrađeni knjigama koje su donirali književnici Julijana Matanović i Pavao Pavičić te medaljama koje su izradili učenici Srednje škole Josipa Kozarca Đurđenovac.

Tijekom trajanja i nakon natjecanja predviđen je kulturno-zabavni program na pozornici u središtu Đurđenovca. Znak za start polumaratona dat će Tomislav Karlo, bivši plivački reprezentativac te osvajač svjetskih i europskih medalja.

Kako je najavio idejni začetnik Đurđenovačkog malog maratona Igor Topalović, očekuje se dolazak trkača koji su još osamdesetih godina prošlog stoljeća trčali u Đurđenovcu.

- Od legendarnih trkača svoj su dolazak najavili Damir Černić, Vlado Starešinić te Slavko Vojvodić, kao i Elvir Rakipović i Darko Vargić, a koji su prošle godine bili spriječeni - rekao je Topalović.

Podsjetio je kako je Đurđenovački mali maraton bio iznimno popularan u bivšoj državi te su dolazili mnogi sudionici olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava u atletici te prestižnih međunarodnih utrka. Održano je sedam izdanja polumaratona, a prekinut je zbog ekonomske krize i financijskih problema glavnog sponzora, Drvnoindustrijskog kombinata Đurđenovac. S. Fridl
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike