Osijek
TRADICIONALNA JAVNOZDRAVSTVENA KAMPANJA

Dan narcisa ove subote prijepodne
Objavljeno 23. ožujka, 2023.
Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, u suradnji s KBC-om Osijek, DZ-om Osječko-baranjske županije, Medicinskom školom, ILCO-Osijek, CroMSIC-om Osijek, Studentskom sekcijom za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta u Osijeku, predstavnicima Grada i Županije, priređuje tradicionalnu javnozdravstvenu kampanju Dan narcisa koja će se održati u subotu (25. ožujka) od 10 do 13 sati na Trgu Ante Starčevića prigodnom prodajom i podjelom cvjetova narcisa i edukativnih materijala. Organizatori pozivaju zainteresirane građane da se pridruže i aktivnosti "Hodanjem do zdravlja" te osjete blagodati tjelesne aktivnosti hodanja i vježbanja u prirodi u ugodnom i sigurnom okruženju pod vodstvom stručne osobe, a čije su redovite polaznice članice Mammae kluba Osijek.


"Koristim prigodu kako bih obavijestio naše sugrađane da je 21. ožujka počeo 8. ciklus pozivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke, koji će trajati od 2023. do 2025. godine. Pozivaju se žene u dobi od 50 do 69 godina, koje će kao i svih ovih godina dobiti na kućni adresu kuvertu s pozivnim pismom na besplatnu mamografiju, kupovnicom i edukativnom brošurom. Ovaj je program probira namijenjen osobama koje nemaju znakova (simptoma) bolesti", ističe Nikola Kraljik, dr. med., spec. javnog zdravstva, županijski koordinator navedenog programa.

Rak dojke vodeće je sijelo raka kod žena u Osječko-baranjskoj županiji, Hrvatskoj, ali i svijetu. Trećina oboljelih umire zbog otkrivanja bolesti u uznapredovaloj fazi, stoga je od iznimne važnosti prevencija i rana dijagnoza, kada su mogućnosti za izlječenje jako velike. Stoga su žene pozvane da se odazovu na besplatnu mamografiju, a one koje su ju već obavile prije nego što su pozvane, neka jave taj podatak u NZJZ. I.R.G.
Možda ste propustili...

OD ZAGREBAČKE DO STEPINČEVE

Vukovarska zatvorena za sav promet deset dana

PETO IZDANJE MILENIJSKOG NATJECANJA

Futur kreativne industrije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

URBANISTIČKO-ARHITEKTONSKI NATJEČAJ

Traže se ideje za novi život OLT-a

2

OBLJETNICE VOJNE POLICIJE

Ponosni na svoj ratni put

3

8. JEAN MONNET NA PRAVOS-U

Projekt o rodnoj ravnopravnosti vrijedan 22.000 €