Osijek
U NEDJELJU BICIKLISTIČKA UTRKA

XCO Kopika: Šumska utrka koja nudi atrakciju zbog raznih prepreka
Objavljeno 24. ožujka, 2023.
Organizatori iz BK Osijek 2010 očekuju oko 90 natjecatelja iz cijele Hrvatske i inozemstva

U nedjelju, u šumi između Tvrđavice i nasipa na lijevoj obali Drave, održat će se biciklistička utrka "XCO Kopika". Riječ je o utrci koju Biciklistički klub Osijek 2010 organizira već petu godinu zaredom, u sklopu Slavonske brdsko biciklističke lige. U prosjeku svake godine na utrci sudjeluje 90-ak natjecatelja koji se okupljaju primarno iz Slavonije, ali i ostalih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja.



Staza je kružnog oblika te kroz više krakova vožnje ima više od tri kilometra šumskog puta s raznim preprekama i elementima za trening i natjecanje brdske vožnje. Uz stazu postoje i elementi za izvođenje manjih skokova te tzv. pump-track. "Riječ je o olimpijskoj disciplini koja se vozi na kružnoj cross-country stazi, duljine 4000 metara i 50 metara visinske razlike. Označena je strelicama i trakama na mjestima nagle promjene smjera. Podloga je u duljini 3400 metara šumski singletrack, a 600 metara makadam i asfalt - rekao nam je predsjednik BK Osijek 2010 Robert Vargić.


Ističe kako Klub trenutačno ima oko 30 aktivnih članova koji nastupaju na lokalnim, državnim, a ponekad i na međunarodnim natjecanjima. BK Osijek 2010 pokretač je i nositelj natjecateljskog biciklističkog sporta u Osijeku, član HBS-a, Zajednice športskih udruga grada Osijeka, Športske zajednice Osječko-baranjske županije, suosnivač je Slavonske biciklističke udruge koja okuplja biciklističke klubove iz čitave Slavonije radi organiziranja i provođenja rekreativne Slavonske brdsko biciklističke lige, čiji je aktivni i zapaženi sudionik. U dosadašnjem radu klub je zabilježio mnoge vrijedne rezultate na nacionalnim prvenstvima, KUP-u RH i regionalnoj, rekreativnoj SBBL.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike