Osijek
SUFINANCIRANJE ZA JEDNOG PSA PO DOMAĆINSTVU

Antunovac: Besplatne kastracije pasa
Objavljeno 24. ožujka, 2023.
I ove godine Općina Antunovac sufinancirat će kastraciju jednog psa po kućanstvu čiji vlasnici imaju prebivalište na području općine, što znači, kaže načelnik Davor Tubanjski, da će kastracije pasa biti besplatne. Prijave za kastracije organizira Veterinarska stanica Osijek, koja nakon prijave dodjeljuje termine za kastraciju na način da se poštuje kronološki redoslijed prijava.

Kastracije se obavljaju u prostorijama Veterinarske stanice Osijek, a vlasnici pasa dužni su potpisati pristanak na operaciju prije samog zahvata, čime potvrđuju da su upoznati s rizicima i mogućim komplikacijama. Veterinar ima pravo odbiti izvesti operativni zahvat utvrdi li da postoje opasnosti za život i zdravlje psa. Kako je dalje poručeno, psi koje se prijavljuje na kastraciju moraju biti mikročipirani, a vlasnici pasa obvezni su dokazati svoje prebivalište na području općine Antunovac osobnom iskaznicom ili putovnicom za kućne ljubimce iz koje su vidljivi adresa vlasnika i broj mikročipa psa.

- Sufinanciranje kastracije pasa na našem području provodi se s ciljem smanjenja broja neželjenih pasa na adekvatan i blag način u suradnji s udrugom ITV Grenzenlos i Veterinarskom stanicom Osijek. Mještani imaju mogućnost iskoristiti ovu priliku do iskorištenja predviđenih sredstava - kaže Tubanjski. D.Pejić
Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike