Osijek
OPĆINSKA POMOĆ ZA NADOLAZEĆI BLAGDAN

Uskrsnice od 35 i 30 eura za umirovljenike
Objavljeno 24. ožujka, 2023.
Da bi umirovljenicima s najnižim primanjima uljepšali nadolazeći Uskrs te bar malo olakšali pripremu uskrsne trpeze, Općinsko vijeće Ernestinova donijelo je odluku o isplati uskrsnica za umirovljenike slabijeg imovinskog stanja. Uskrsnica se isplaćuje umirovljenicima pod uvjetom da imaju prijavljeno prebivalište na području ove općine, da imaju navršenih 55 godina života, da su korisnici mirovine ili nacionalne naknade, da im iznos mirovine ne prelazi 270 eura i da nisu u radnom odnosu. U mirovinu se ne uračunava zaštitni dodatak na mirovinu.



Uskrsnica se isplaćuje u novcu, i to 35 eura umirovljenicima s mirovinama manjom od 200 eura te 30 eura umirovljenicima s mirovinama koje iznose od 200,01 do 270 eura.



- Umirovljenici koji udovoljavaju uvjetima za ostvarivanje prava na isplatu uskrsnice, trebaju podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Ernestinovo zahtjev za isplatu koji je dostupan na web-stranici Općine, ili u prostorijama općinske uprave. Uz njega se prilaže bankovno izvješće, ili odrezak od zadnje mirovine (hrvatske i inozemne), broj kartice bankovnog tekućeg računa i kopiju važeće osobne iskaznice. Pozivamo umirovljenike koji udovoljavaju uvjetima za isplatu uskrsnice da traženu dokumentaciju dostave u Općinu Ernestinovo, najkasnije do 24. ožujka, radnim danom od 7.30 do 14.30 sati. Zahtjev se ne mora dostaviti osobno, ali zahtjev mora biti potpisan od strane umirovljenika - pojasnila je načelnica Marijana Junušić. D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike