Mozaik
CROATIA RECORDS

Nakon 67 godina album ”Pjeva vam Ivo Robić” na vinil izdanju
Objavljeno 24. ožujka, 2023.
Najveći hrvatski pjevač svih vremena, Ivo Robić, već ranih pedesetih godina prošlog stoljeća osvajao je tadašnju jugoslavensku glazbenu scenu, a prvi uspjesi vežu se uz pjesme “Serenada Opatiji”, “Ta tvoja ruka mala” i ultimativni hit “Samo jednom se ljubi”. Potonja pjesma objavljena je 1956. godine na Shellac singlici, a potom i na prvom albumu zabavne glazbe na našim prostorima, “Pjeva vam Ivo Robić”, koji se našao na 10-inčnom vinilu uz druge nevjerojatne izvedbe uskoro i globalne glazbene zvijezde.

Album je snimljen uz plesni ansambl Radio Zagreba i Nikice Kalogjera, pa je tako uz svaku pjesmu stajao i naziv plesa (fox, slowfox, slow, beguine i tango beguine). Uz spomenutu, na albumu se nalaze i pjesme “Mexico”, “Odavde do vječnosti”, “Three Coins in the Fountain (Tri novčića u fontani)”, “Skokiaan”, “Prva ljubav”, “’Na voce ‘na chitarra” i “Hallo, Bim-Bam Baby”. Nakon ovog albuma Ivo Robić završio je na samom tronu regionalne glazbe, a potom slijede i međunarodni uspjesi te suradnja i prijateljstvo s Bertom Kaempfertom, koji mu donose hit “Stranac u noći”, pjesmu koja je u engleskoj verziji Franka Sinatre (“Strangers in the Night”) osvojila prvo mjesto Billboarda i UK Singles Charta, kao i dva Grammyja.

Nakon 67 godina od originalne objave, album “Pjeva vam Ivo Robić” ponovno se našao na 10-inčnom crnom vinilu, i to u remasteriranom obliku. Remaster svih pjesama radio je Goran Martinac u Croatia Records Studiju, a samo za ovu priliku pjesme su objavljene u remaster verziji i na svim streaming servisima. Ekskluzivno na Apple Musicu pjesme su dostupne u Hi-res verziji (96kHz/24-bit).

Vinil “Pjeva vam Ivo Robić” možete od danas kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu. T.K.
Možda ste propustili...

KONCERTI SJAJNIH MLADIH BENDOVA 19. I 20. TRAVNJA

Superval stiže u Đakovo i Osijek

Najčitanije iz rubrike