Tehno
IGRALI SMO: METROID PRIME REMASTERED

Krenite u lov na svemirske pirate
Objavljeno 24. ožujka, 2023.
Metroid Prime bio je poseban po tome što je prvi, sada već daleke 2002. godine, donio taj kultni serijal u 3D tehnici

Metroid Prime svojedobno je bio jedan od top-naslova na tada aktualnoj konzoli Nintendo GameCube. Metroid Prime bio je poseban po tome što je prvi, sada već daleke 2002. godine, donio taj kultni serijal u 3D tehnici. Prisjetimo se, Metroid je originalno predstavljen još 1986., a do konzole GameCube bio je dostupan isključivo 2D naslov. Prilika da se taj kultni naslov zaigra na konzoli Nintendo Switch se ne propušta.



Intergalaktičke borbe


Kao i u svakom nastavku Metroida, tako i u Metroid Prime Remastered pratimo našu protagonisticu Samus Aran. Ona je poznata intergalaktička lovkinja na ucjene, a uglavnom ju pratimo u brojnim svemirskim borbama protiv pirata i ostalih kriminalaca. Srž priče u Metroid Prime Remastered njezina je borba protiv pirata koji su se dali u trgovanje fazonom, odnosno moćnim izvorom energije koji čak može mijenjati genetski sastav bioloških oblika života oko sebe. Fazon je kao takav izuzetno potentan i čini ilegalnu tvar u većem dijelu svemira. Boriti se protiv tih pirata itekako je zanimljivo našoj Samus Aran i tu počinje naša priča s njom. Originalni Metroid Prime, pa tako i ovaj Remastered, jedinstven je spoj žanrova, poput avanture, ali i pucačine s elementima koji uključuju taktiziranje i istraživanje. Metroid je tako postao jedan od kultnih naslova, čiji svaki novi nastavak fanovi željno iščekuju. Kampanja u igri primarno je linearna, što osobno preferiram, međutim, kretanje može biti u raznim smjerovima, a istraživanjem skupljamo nadogradnje kojima naša Metroid postaje sve opasnija za neprijatelje.


Dotjerana grafika


U skladu s očekivanjem od remasterirane inačice igre, tako je i Metroid Prime Remastered grafički dotjeran prema novim konzolama, odnosno Nintendo Switchu. Visokokvalitetne teksture i dobro osvjetljenje, kao i brojni drugi grafički efekti, savršeno su prilagođeni performansama konzole Switch. Lokacije igre također su vjerno redizajnirane, a poboljšanja su vidljiva i kod kontrola. Međutim, unatoč tomu grafika će mnogima i dalje biti retro. Po nama, to nije mana, jer u originalno remasteriranoj verziji ne želimo radikalne promjene, tako da je ovdje, prema našem mišljenju, postignut savršen balans nove i stare grafike. Glazbena podloga i dalje je sjajna, s također remasteriranom muzikom, koja sada zvuči još bolje i pruža šansu da se pravi fanovi još jednom podsjete kako je to nekada bilo. Zvučni efekti nisu bitno mijenjani. Takav balans starog i novog opet je neki miks prednosti i mana. Gledano sa strane fana, uživat ćete u prilici zaigrati kultni naslov na novoj konzoli, ali ako ste novi igrač, Metroid Prime Remastered može ostaviti mlak dojam. Međutim, ako se prepustite igri i priči, zajamčeno ćete biti jedan od fanova koji će željno zaigrati 2D naslove do čekanja novog 3D naslova.
Jasminka Knežević
Ocjena:

95

Dojam: Ako ste željni avanture, dobre pucačine, ali i želje zaigrati kultni prvi Metroid u 3D-u, Metroid Prime Remastered igra je koja se ne propušta

Najčitanije iz rubrike