TvObzor
HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA KREĆE U KVALIFIKACIJE ZA EURO

Vatreni protiv Walesa i Turske na Novoj TV
Objavljeno 24. ožujka, 2023.

Nešto više od tri mjeseca nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru, hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je na okupu. Pred Vatrenima je početak europskih kvalifikacija za novo veliko natjecanje - EURO, koji će se u ljeto 2024. održati u Njemačkoj, a prve utakmice, s Walesom 25. ožujka te s Turskom 28. ožujka, gledatelji će moći pratiti na Novoj TV i gol.hr-u.



Uz prijenos utakmica koje započinju u 20.45, Nova TV svojim gledateljima od 20 sati donosi i specijalne studijske emisije, uoči i nakon utakmica. Urednik i voditelj prve emisije bit će Saša Lugonjić, a uz stalnog stručnog komentatora Nove TV Aljošu Vojnovića, u studiju će biti i bivši hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ. Drugu emisiju uređivat će i voditi Milan Stjelja, a uz njega i Vojnovića bit će i Stjepan Tomas, još jedan bivši Vatreni, koji je ostavio duboki trag u turskom nogometu.

- Iznimno smo zadovoljni činjenicom da će Jurica Vranješ i Stjepan Tomas gostovati u našim emisijama i svojim stručnim opservacijama ponuditi dodanu vrijednost našim gledateljima. Vranješ je komentator britkog jezika, koji se ne libi vrlo otvoreno govoriti o situacijama koje vidi i primjećuje na terenu. Stjepan Tomas vjerojatno je najjača poveznica hrvatskog i turskog nogometa. U toj zemlji je kao igrač i trener proveo deset godina i za njega nema nepoznanica kad je u pitanju turski nogomet. Svi oni koji su se zabrinuli gdje je Robert Jarni, mogu odahnuti. Naš stalni stručni komentator u ožujku je odsutan zbog izborničkih obveza u U-17 reprezentaciji, ali nam se vraća za Final Four Lige nacija - poručio je urednik nogometnih projekata na Novoj TV, Saša Lugonjić.

Komentator prve utakmice u Splitu bit će Milan Stjelja, a prve reakcije izbornika Dalića i igrača gledateljima će donijeti Stipe Antonijević. Utakmicu s Turskom u Bursi komentirat će Saša Lugonjić, a za razgovore s akterima dvoboja bit će zadužen Marko Šepat.

Izabranici Zlatka Dalića, koji je potpisao novi ugovor te na klupi Vatrenih ostaje sve do 2026. godine, smješteni su u skupinu s Walesom, Turskom, Armenijom i Latvijom, a dvije najbolje reprezentacije izborit će plasman na EURO.

- Prihvaćamo ulogu favorita u ovoj skupini - imamo najmoćniju momčad. No imamo i dovoljno iskustva da znamo kako kvalifikacije mogu biti trnovite te da je potrebna puna koncentracija i maksimalan pristup u svakoj utakmici - ističe Dalić.

Ne propustite pratiti utakmicu Hrvatska - Wales u subotu, 25. ožujka te Hrvatska - Turska u utorak, 28. ožujka, od 20 sati na Novoj TV! D.M.
Najčitanije iz rubrike