TvObzor
JEDAN OD NAJPOZNATIJIH ALTER SASTAVA ZASVIRAT ĆE NA ZAGREBAČKOJ ŠALATI

Incubus u lipnju premijerno Hrvatskoj
Objavljeno 24. ožujka, 2023.

Losanđeleski bend Incubus prvi put dolazi u naše krajeve, i to na zagrebački stadion Šalata u petak, 9. lipnja. Premijerni nastup jednog od najpoznatijih alter sastava na omiljenoj pozornici označit će sjajan uvod u ljetnu sezonu, a Incubus u Zagreb dolazi u sklopu velike turneje.



Bend je formiran 1991., od kada je krenuo na konstantnu uzlaznu putanju i ostavio neizbrisiv trag na alternativnoj glazbenoj sceni. Postali su jedan od najpopularnijih bendova žanra izdvajajući se od drugih sa svojom etikom i širokom paletom zvukova kojoj su dodali heavy metal, funk, jazz, hip-hop, techno i grunge.

Kalifornijska grupa do sada je prodala 23 milijuna albuma diljem svijeta, postigla višestruko platinaste naklade, a njihovi albumi su redovito u prvih pet mjesta Billboardove ljestvice 200 najboljih albuma. Istovremeno fenomen benda se proširo na streaming servise, gdje broje prosječno 4,1 milijun slušatelja mjesečno, kao i više od milijardu streaminga pjesama na raznim platformama.

Objavili su osam studijskih, kao i pet live albuma, dok su četiri singla - “Drive”, “Megalomaniac”, “Anna Molly” i “Love Hurts”, zacementirala poziciju na prvom mjestu Billboardove ljestvice alternativnih pjesama. Uhvatili su i nominaciju za Grammy, i to za najbolju hard rock izvedbu za pjesmu “Megalomaniac”. Incubus je bio neizostavan dio velikih svjetskih festivala kao što su Ozzfest, Lollapalooza, Rock In Rio, Air + Style, Download i Pinkpop, a dijelili pozornice i turneje s bendovima kao što su Beastie Boys, The Police, Linkin Park, OutKast, Moby, Jane’s Addiction, Queens of the Stone Age, Deftones i mnogim drugim.

Nakon albuma “Fungus Amongus” iz 1995. i “S.C.I.E.N.C.E.” koji je uslijedio, bend je lansiran po povećalo mainstreama izdanjem “Make Yourself” iz 1999. Sadržavao je megapopularni singl “Drive”, kao i “Pardon Me” te “Stellar”, uvršten je na popis 1001 albuma koji morate čuti prije nego što umrete, a Metal Hammer ga je upisao među najbolje metal albume te godine. Uspjeh se nastavio uz “Morning View”, koji su obilježili singlovi “Wish You Were Here” i “Nice to Know You”, i album “A Crow Left of the Murder...” Nasljednik “Light Grenades” završio je na prvom mjestu Billboardove ljestvice albuma, a 2011. je uslijedio “If Not Now, When?” Posljednji album “8”, najavljen singlom “Nimble Bastard”, na kojem je kao producent radio i Skrillex, pokazuje želju za istraživanjem i trenutno stanje uma.

Gotovo tri desetljeća nakon debija, Brandon Boyd kao vokal, Mike Einziger na gitari, bubnjar Jose Pasillas II, DJ i klavijaturist Chris Kilmore i Ben Kenney na basu, dolaze pokazati svoju verziju rocka, a publika će to moći doživjeti 9. lipnja na Šalati na njihovom premijernom koncertu u Hrvatskoj.

Ulaznice su dostupne po cijeni od 38 eura. Od 16. travnja do 8. lipnja cijena će im iznositi 42 eura, a na dan koncerta 46 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop i Rockmark te sva fizička prodajna mjesta sustava Eventim, kao i na www.eventim.hr. Informacije o VIP paketima dostupne su na web stranici benda. Po jedan dolar od svake prodane ulaznice ide u zakladu Make Yourself kojom Incubus pomaže zajednicama diljem svijeta. D.M.
Ulaznice su dostupne po cijeni od 38 eura. Od 16. travnja do 8. lipnja cijena će im iznositi 42 eura, a na dan koncerta 46 eura

Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

Najčitanije iz rubrike