Sport
KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK

”Brokeri” su konačno kompletni, novi se dvojac dobro uklopio
Objavljeno 23. ožujka, 2023.
Nakon uvjerljive pobjede na startu Lige za prvaka slijedi gostovanje kod lidera i jedinog dužnika

Prva od deset odrađena je za čistu peticu. Uvjerljivom su pobjedom (95:68) košarkaši s Drave krenuli u drugi dio sezone, Ligu za prvaka, u kojoj participira šest najbolje plasiranih klubova iz osnovnog dijela.



U predstojećih deset (sada devet) utakmica, Vrijednosnice Osijek trebaju osigurati plasman na dvije vodeće pozicije, koje donose i završno razigravanje za naslov, koji pak donosi i glavnu nagradu – plasman u elitni hrvatski košarkaški razred.

Dobro je počelo za momčad Srđana Helbicha, koja se lako obračunala sa suparnikom koji je u prethodna dva ogleda bio itekako tvrd orah. Zagreb je na svom parketu čak i slavio protiv "brokera", koji u svom Gradskom vrtu ipak nisu dopustili iznenađenje. Nije bilo i realno da se ono dogodi, jer je momčad iz metropole pretrpjela velike promjene između dva dijela sezone. Zbog bolesti, nisu ovoga puta ni doputovala tri prvotimca (Tomić, Jelenek, K. Maksimović), a dva su promijenila klupske boje, te su preselila upravo u redove jedinog slavonskog prvoligaša. Dino Butorac i Bruno Levanić-Kutni imali su ligaški debi u osječkom dresu, te su odmah pokazali da će Helbich od njih imati itekako koristi. Butorac je za nešto manje od 25 minuta na parketu isporučio 11 poena, devet asistencija i četiri skoka, dok je kasnija pridošlica među "brokere" za 27 i pol minuta imao učinak od 17 poena, četiri skoka i tri asistencije. Dobre brojke za premijeru u novom dresu i na domaćem parketu.

- Vidi se da je Butorac malo duže s nama, igrao je već tri utakmice u ABA 2 ligi, te se već privikao na novi sustav i sredinu. Levanić-Kutni je tek tjedan dana s novim suigračima, ali je već pokazao da prilagodba neće biti duga - kaže trener Vrijednosnica Osijek, koji je mogao biti zadovoljan s igrom, rezultatom, te činjenicom da je napokon na raspolaganju imao kompletan kadar.

- Dugo sam priželjkivao da saniramo ozljede i da se napokon kompletiramo. Ova utakmica pokazala je u kojem smjeru želimo ići, mogu biti zadovoljan kako smo odradili prvi dvoboj Lige za prvaka. Nametnuli smo se od početka, brzo smo slomili suparnika i sve imali do kraja pod kontrolom, smatra Helbich, koji nije mogao poželjeti bolji trenutak da stvari napokon počnu sjedati na svoje mjesto. U subotu se ide na megdan lideru, jedinoj momčadi koju Osječani još nisu pobijedili ove sezone. U slučaju da se žele zadržati izgledi za osvajanje prvog mjesta i startne pozicije za finalnu seriju, "broker" na jugu moraju prekinuti i za njih zasad jedinu neugodnu tradiciju. Dubrovčani imaju prednost od četiri pobjede, a s druge strane VROS u odnosu na trećeplasiranu Ribolu Kaštela ima samo jednu viška. Stoga je već sada jasno da će se između te tri momčadi tražiti dva sudionika serije za prvaka. Sada kada su kompletni, Osječani bi trebali potvrditi svoje ambicije na najbolji način.

Nino Benčina
LIGA ZA PRVAKA
1.Dubrovnik       23       22       1       1997:1610       45

2.Vrijednosnice Os.       23       18       5       1964:1634       41

3.Ribola Kaštela       23       11       6       1879:1700       40

4.Kvarner 2010       23       14       9       1785:1639       37

5.Zagreb       23       13       10       1792:1725       36

6.Omiš Čagalj T.       23       11       12       1783:1777       34

VRANJEŠ ZAIGRAO NAKON DVA MJESECA
Osim novih akvizicija koje su se predstavile protiv Zagreba, tu je utakmicu jedva čekao i Tihomir Vranješ, koji je nakon dva mjeseca i osam propuštenih dvoboja Prve lige ponovno osjetio parket. Do ozljede ramena koju je zaradio 20. siječnja protiv Mladosti Vranješ je bio jedan od glavnih kotačića Helbichova sastava. Sada je ponovno na raspolaganju, ali je jasno da će trebati vremena da se uhvati forma prije ozljede. Tako je u utorak igrao samo sedam i pol minuta, ali kako prvenstvo bude ulazilo u završnicu, za očekivati je i doprinos Vranješa na koji smo naviknuli.

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

Najčitanije iz rubrike