Mozaik
NACIONALNA TOP-LISTA SINGLOVA

Let 3 i dalje je na vrhu, grupa Vatra četvrta, a Mia Dimšić sjajna peta
Objavljeno 23. ožujka, 2023.
Najveći skok ostvario je ToMa s novim singlom “193”, dok je pjesma “Zamisli”, u izvedbi Massima, najizdržljiviji ulaz

Singl "Mama ŠČ!", u izvedbi grupe Let 3, bilježi četvrti tjedan na broju jedan liste HR Top 40, čime je postao prvi hrvatski predstavnik na Eurosongu od Albine i njezine pjesme "Tick-Tock", s najmanje četiri tjedna na vrhu. Prije riječkog benda, četiri ili više uzastopnih tjedana na vrhu liste boravile su grupe Hladno pivo s "Ovo će proći" 2020., Silente s "Poljubi me za kraj" 2021.), Pravila igre sa "Sretan Božić ljubavi" 2021./22., Rišpet s "Lipo mi je tu" 2022.) te Vatra s "Javi se kad stigneš" 2022.



Novi ulaz


Saša Lozar je sa singlom "Lagano na vrijeme" ostao na drugoj poziciji, kao i grupa Pravila igre na trećem mjestu s naslovom "Luđak". Vatra se s novim singlom "Zajedno sami" popela se na broj četiri, a Mia Dimšić ostala je na petom mjestu s baladom "Stranac kojeg znam".

Ovoga tjedna lista bilježi šest novih ulaza. Ovo je ujedno drugi uzastopni tjedan i četiri ukupno u 2023. da lista ne bilježi povratak među 40 najemitiranijih. Pod terminom "povratak na listu" označavamo pjesme koje su boravile među 40, pa ispale s liste i naknadno se vratile. Najviši novi ulaz (9.) ostvarila je Natali Dizdar s pjesmom "Ocean". Sa svojim novim singlom Natali je ostvarila svoj najbolji novi ulaz u protekle tri godine, nadmašivši ulazak naslova "Kad mislim na to" na 10. mjestu. Izdanje "Ocean", objavljeno netom prije obilježavanja Dana žena, jest prva samostalna diskografska objava Natali Dizdar nakon prošlogodišnjeg "Zadnji dan ljeta".

- Hvala radiourednicima i svima koji slušaju moju muziku. Jako sam sretna što je u moru novih pjesama ‘Ocean‘ već pronašao svoje mjesto, i nadam se da ćete i dalje uživati u njoj na radijskim valovima, a uskoro i na koncertima! - izjavila je Natali.

Tony Cetinski ušao je na 15. mjesto liste najemitiranijih s novim singlom "Vojnik pod zvijezdama". U pitanju je prva njegova pjesma nakon deset mjeseci koja je ušla na HR Top 40. Svoj najbolji novi ulaz (19.) ostvarila je Miach s naslovom "SMS". S ovotjednim rezultatom, Miach boravi već 25 kontinuiranih tjedana na listi, nakon što je provela 24 tjedna među najemitiranijima s duetom s Hiljsonom Mandelom "NLO".

- Jako sam sretna što se "SMS" našao na 19. mjestu HR Top 40! Nisam nikako očekivala da će se unutar tjedan dana već plasirati na ljestvicu te sam stvarno zahvalna svim radiopostajama kojima se pjesma svidjela i koji je puštaju i, naravno, svima koji ju slušaju i podupiru moj rad - izjavila je Miach, izrazivši zahvalnost radijskim urednicima.

Pjesma "SMS" tematski se naslanja na sličan trend najuspješnijih pjesama kod publike na platformama za glazbeni streaming. Kad se pogledaju rezultati mjerenja streamanja u svijetu na glazbenoj platformi Spotify, među pet najstreamanijih pjesama nalaze se tri pjesme sa sličnom tematikom u izvedbi Shakire ("BZPR Music Sessions vol. 53" s argentinskim producentom Bizzarapom i TQG-om s kolumbijskom pjevačicom Karol G) i Miley Cyrus ("Flowers", koja trenutačno broji 726 milijuna streamova).

Rišpet s baladom "Takni me nogon ispod lancuna" nalazi se na 25. mjestu rezultata mjerenja emitiranosti. S ovotjednim rezultatom Rišpet je u nešto više od godinu dana ostvario četiri ulaza među najemitiranije. Naslov "Tko to tamo pjeva" grupe Mejaši ušao je na broj 33 ovotjedne liste. U pitanju je prva pjesma tamburaškog sastava nakon gotovo godinu dana i singla "Češka", koja je pet tjedana bila na listi HR Top 40. Sa singlom "Tko to tamo pjeva" Mejaši najavljuju izlazak trećeg studijskog izdanja.

Belanov hit


Posljednji ovotjedni novitet jest singl "Žuti semafor" u izvedbi sastava Neno Belan & Fiumens. Radi se o 17. natjecateljskom naslovu 70. izdanja Zagrebačkog festivala koji je ušao među najemitiranije. Izdanje "Žuti semafor", inspirirano zvukom 1980-ih, prva je diskografska objava Nene Belana i njegovih Fiumensa nakon devet mjeseci. Za potrebe nastupanja na prošlogodišnjem Splitskom festivalu Neno Belan i Fiumens objavili su singl "Jube moja znaj", čiji je najbolji plasman na listi drugo mjesto. Na ovogodišnjem izdanju Zagrebačkog festivala, pjesma "Žuti semafor" osvojila je nagradu za najbolju pjesmu po izboru radijskih urednika.

U odnosu na prošlotjednu listu, najveći skok (s 23. na 13. poziciju) ostvario je ToMa sa singlom "193", dok je pjesma "Zamisli" u izvedbi Massima (31.) trenutačno najizdržljiviji ulaz (39 tjedana među najemitiranijima). Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma "Mama ŠČ!" u izvedbi benda Let 3 predvodi dvije regije - Dalmacija i Istra i Primorje. U regijama Grad Zagreb, Središnja Hrvatska i Zagorje najemitiraniji singl je "Lagano na vrijeme" u izvedbi Saše Lozara, dok radijske postaje u regiji Slavonija najviše emitiraju pjesmu "193" u izvedbi ToMe.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

Najčitanije iz rubrike