Dome slatki dome
SAVJET IZBOR VRTNIH TRAJNICA

Romantičan vrt u nijansama ružičaste
Objavljeno 23. ožujka, 2023.
Biljke ružičastih cvjetova odišu romantikom, nježnošću i optimizmom, a svaki će vrt pretvoriti u praznik za oči. J.Kn.
Bergenija za rubnike
Bergenija se koristi za ukrašavanje rubnika kamenjara. Razmnožava se dijeljenjem korijena u rano proljeće ili jesen. Uspijeva na suncu i djelomičnoj sjeni. Prilagodi se svakom tipu tla. Otporna je na hladnoću.

Ljetni jorgovan za leptire
Ljetni jorgovan, ili budleja, voli plodno tlo i dobro dreniranu zemlja. Orezuje se u rano proljeće kako bi se potaknuo brzi rast i snažno bujanje cvjetova. Krate se na polovinu svoje dužine, a orezuje ih se iznad pupova.

Nježna šumarica prekrasnih cvjetova
Šumarica, ili anemona, zeljasta je trajnica vrlo jednostavna za uzgoj. Kod nekih vrsta boja cvijeta ovisi o tipu zemljišta. Ako rastu na zemlji s većim udjelom vapnenca imat će ružičaste cvjetove. Nježne latice anemone ne podnose direktno sunce.

Karanfil osvaja raznolikošću
Smatra se da u svijetu trenutačno postoji oko 400 vrsta karanfila, a zbog ljepote cvjetova svake se godine uzgajaju novi hibridi. Raznolikost vrsta ne čudi s obzirom na to da je nakon ruže jedna od najkultiviranijih vrsta. Rastu na punom suncu, ili u djelimičnoj sjeni.

Cvjetaju od proljeća do kasne jeseni
Želite li vrtu dati poseban šarm, zašto tada ne posaditi cvijeće isključivo ružičastih nijansi? Ružičasti cvjetovi jedni su od najljepših cvjetova koje možete uzgojiti, graciozni i elegantni. Gotovo svaka cvjetnica ima vrstu koja proizvodi ružičaste cvjetove. To mogu biti bilo koje sjene, od svijetlih pastelnih ružičastih do koraljno ružičastih tonova. Kad birate biljke s ružičastim cvjetovima svakako se odlučite za različite nijanse te boje. Razne ružičaste nijanse cvijeća izgledaju lijepo kad cvjetaju od proljeća do kasne jeseni. Neke vrste ružičastih cvjetnih grmova mogu vaš vrt pretvoriti u zid prekrasnih ružičastih cvjetova.

Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike