Kultura
MEĐUNARODNO NATJECANJE TAMBURAŠA ODRŽANO JE U SUBOTICI

Tamburašicama iz Slatine 1. i 2. mjesto
Objavljeno 23. ožujka, 2023.
U Muzičkoj školi u Subotici ovih je dana održano 9. Međunarodno natjecanje tamburaša, solista na instrumentima prim/bisernica - basprim/brač i komornih sastava, koje su organizirali Hrvatska glazbena udruga Festival bunjevački‘ pisama i Glazbena škola Požega. Na tom su natjecanju iznimno uspješno sudjelovale i mlade glazbenice iz Slatine.

Slatinsku Glazbenu školu Milka Kelemena predstavljao je trio u sastavu Iva Bartolović, Klara Košćak i Hana Pavličević, koje je za nastup pripremila njihova mentorica prof. Korana Perlić. One su svojom izvedbom oduševile stručni žiri, koji ih je zasluženo nagradio prvom nagradom.

Slatinska škola može se pohvaliti još jednim iznimnim uspjehom. Učenica Matea Funtek nastupila je u II. klasičnoj kategoriji - bisernica, u kojoj su sudjelovali učenici iz glazbenih škola iz Subotice, Križevaca, Banje Luke, Vukovara, Bečeja, Zaboka, Sombora, Požege, Marije Bistrice, Valpova, Našica, Đakova i Slavonskog Broda. Matea je osvojila visoka 92 boda, što joj je donijelo drugu nagradu. Učenicu je za nastup pripremila mentorica mag. mus. Martina Tepeš, a korepetitor je bio mag. mus. Josip Jagušić.

Ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Antonio Brzica čestitao je svojim učenicama i profesorima na postignutim uspjesima uz napomenu: “Iznimno smo ponosni na naše tamburašice.”

P.Žarković
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

Najčitanije iz rubrike