Sport
OSIJEK TRAŽI ZAMJENU ZA ŠKORIĆA

Krenula je potraga za centralnim braničem
Objavljeno 22. ožujka, 2023.
U Gradskom vrtu planiraju odmah dovesti jednog ili dva defenzivca, a doći mogu samo igrači koji su trenutačno bez kluba

Tijekom prvenstvene stanke trenera Borimira Perkovića očekuje desetak važnih dana u kojima će dobiti malo više vremena u kojem će trebati pripremiti momčad za završne bitke oko plasmana u Europu.



Međutim, neće samo Perković biti u akciji sljedećih dana. Isto se odnosi na sportskog direktora Ivicu Kuleševića. On se našao na udaru navijača zbog silnih odlazaka ove zime, ali za takav rasplet on je najmanje kriv. Samo je ispunjavao zacrtanu klupsku strategiju kojoj je krajnji cilj potpuna promjena krvne slike momčadi.

Potraga za stoperima


Za ozbiljan makeover igračkog kadra prvo je trebalo napraviti mjesta u napučenoj svlačionici, uz to Osijek je bio suočen i s FIFA-inom zabranom transfera tijekom zimskog prijelaznog roka, pa su u pogledu dovođenja igrača Kuleševiću ruke jednostavno bile vezane. U međuvremenu klub je podmirio sva moguća dugovanja, rampa za transfere je dignuta, pa će sportski direktor krenuti u akciju odmah. Odlazak kapetana Mileta Škorića u Kinu stvorio je priličan deficit na stoperskoj poziciji, pa će klub odmah pokušati dovesti igrače tog profila kako bi popunio redove bar do kraja sezone. Situacija je specifična jer u ovom trenutku NK Osijek može angažirati samo slobodne igrače. Ima na tržištu onih koji su iznenada raskidali ugovore sa svojim klubovima pa su trenutačno bez angažmana. S obzirom na situaciju jasno je kako će bijelo-plavi ciljati igrače koji će biti sposobni odmah uskočiti u vatru. Želja osječkog kluba je dovesti jednog ili dvojicu stopera koji će kvalitetno popuniti igrački kadar i zaoštriti konkurenciju na toj poziciji.

Brzo djelovanje


Vremena za ispitivanje terena nema puno. Naime, u idealnim okolnostima potencijalni novi igrači trebali bi se bijelo-plavima pridružiti do kraja ovog tjedna. Poželjno će biti da se ti igrači nalaze u kakvoj-takvoj natjecateljskoj formi jer Osijek ih nema vremena pripremati. Do kraja sezone ostalo je još deset kola u kojima će bijelo-plavi voditi neizvjesnu bitku za Europu. Od zvučnijih imena hrvatskih igrača koja su trenutačno bez kluba je Jozo Šimunović, nekadašnji igrač Dinama i Celtica kojemu je posljednji angažman bio u Gorici, ali on je već pola godine bez kluba. Jedno od rješenja mogao bi biti i BiH igrač Tomislav Barišić koji je do zimus igrao u redovima slovenskog drugoligaša Krškog, a u karijeri je igrao za Dinamo II, te u BiH prvoligašima Zrinjskom, Posušju i Veležu. Istina, on je po vokaciji desni bek, ali ni ta pozicija u osječkim redovima baš nije najbolje pokrivena jer je tu samo Šime Gržan. Obojica su iskusni igrači, a jesu li uopće opcije u ovom trenutku nije poznato.

Kulešević voli iznenaditi svojim potezima kao u slučaju izbora Borimira Perkovića za trenera, pa tek treba vidjeti kakvog će "asa iz rukava" izvaditi u ovoj situaciji. Ne bismo se iznenadili ako se novi igrač(i) priključe bijelo-plavima već na mini pripremama u Mađarskoj.

Dalibor Keler
DANAS U MAĐARSKU
Nogometaši Osijeka jučer su se okupili nakon slobodnog dana, a danas će nakon jutarnjeg treninga otputovati u Felcsút gdje će u kampu Puskas akademije boraviti do subote poslijepodne. Prije nego što se zapute u sjeverno susjedstvo, bijelo-plavi će svi zajedno obići novi stadion na Pampasu koji je u završnoj fazi dotjerivanja. Upoznat će se s novim domom te se na licu mjesta uvjeriti u kakvim će komfornim uvjetima živjeti i raditi u budućnosti

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike