Sport
VATRENI, PRVI PUT NAKON BRONCE

Josip Juranović: Napokon
zajedno, sad jedva čekam
istrčati na Poljud
Objavljeno 22. ožujka, 2023.
Prva utakmica je najzahtjevnija jer se prvi put okupljamo poslije sjajnog rezultata na SP-u

Novi početak je za tri dana, Hrvatska u subotu na Poljudu (20.45) u prvom susretu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2024. dočekuje Wales. Početak je i za Petra Musu koji se prvi put nalazi među Vatrenima, iako je jednom bio pozvan u reprezenaciju, lani u lipnju, ali nije se mogao odazvati zbog COVID-a.



- Radujem se svakom treningu, na meni je da se pokažem. Ne očekujem previše, idem trening po trening - poručio je 25-godišnji napadač Benfice, kojemu je boravak s reprezentacijom ostvaranje dječačkog sna.

- Naravno, volio bih zaigrati što prije, zabiti gol i pomoći momčadi. Put nije bio lagan, ali tu sam gdje jesam, jako sam zadovoljan i mogu reći da se napokon sve isplatilo - dodao je igrač Benfice, koji čeka svoj debi u reprezentaciji. Rođen je u Zagrebu, kao mali je igrao u Hrvatskom dragovoljcu, pa je prešao u NK Zagreb, gdje je proveo skoro devet godina i sa 17 i pol godina debitirao za prvu momčad. Potom se preselio u prašku Slaviju, pa na posudbe u Viktoriju Žižkov i Slovan Liberec. Iduća postaja bila je portugalska Boavista, a u svibnju 2022. potpisao je za Benficu. Zanimljivo, njegova majka Jagoda bila je nogometna reprezentativka Hrvatske. Sad je to postao i sin.

Josip Juranović davno je upisao svoje prve minute u kocakstom dresu, lani u Kataru se ustalio u prvoj momčadi i odličnim igrama začepio usta svim onima koji su sumnjali. Na novo okupljanje je došao u top-formi, ove zime je postao član Union Berlina i u novoj sredini se odlično snašao.

- Jedva čekam vratiti se na Poljud, to je moj prvi dom - kazao je Juranović, dečko rođen u Zagrebu, ali afirmiran u Hajduku.

- Ove zime sam otišao u Njemačku i mislim da sam pogodio što se tiče odabira kluba. Od prve utakmice me je krenulo, nadam se da će tako ostati. Ne mogu se žaliti, treći smo na ljestvici - kaže Juranović.

No sad su Berlin i Bundesliga u drugom planu, važan je Wales, a onda Turska.

- Prva utakmica bit će najzahtjevnija jer se prvi put okupljamo poslije sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu. Jedva čekamo utakmicu. Poljud je moj dom, jedva čekam početak utakmice i da osjetim tu ljubav. Znamo mi kad igra reprezentacija bilo gdje da će stadion biti rasprodan. Jednostavno, mi smo velika obitelj kao što je i naš slogan. Okupljamo sve ljude i nadam se da ćemo ih usrećiti - dodao je Juranović.

Subota se bliži, neki hrvatski igrači u Splitu treniraju po posebnom programu, ali izbornik Dalić još nikoga nije prekrižio i treba vidjeti s kim će na Velšane.

Ivana Liović
Drago mi je što smo ovo doživjeli
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, reprezentativci Marko Livaja, Mario Pašalić, Joško Gvardiol, Josip Juranović i Martin Erlić te team menadžerica Iva Olivari posjetili su Dječji dom Maestral u Splitu, ustanovu koja zbrinjava djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Dolazak Vatrenih izazvao je oduševljenje među djecom.

- Doista mi je drago što smo došli i prilagodili raspored za druženje s djecom. Hvala im na emociji koju su pokazali, djeca su iskrena, svi su u hrvatskim dresovima, navijaju, podržavaju. Nadam se da će nam Split i ovaj put biti sretan, kao i svaki grad u Hrvatskoj. Želimo da reprezentacija donese veselje, sreću i zajedništvo, da okuplja hrvatski narod. Jako je lijepo što smo doživjeli ovakav doček, sreća i emocija je obostrana - rekao je izbornik Dalić.

Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike