Sport
ZANIMLJIVO ODBOJKAŠKO LJETO

Juniorska krema u Osijeku, završnica Zlatne lige u Zadru
Objavljeno 22. ožujka, 2023.

Teško više da može proći ljeto u kojem se neko značajno međunarodno natjecanje ne održava u Lijepoj Našoj. Uskoro nam slijede čak dva velika domaćinstva, Hrvatski odbojkaški savez dobio je povjerenje za provedbu Svjetskog prvenstva za juniorke te završni turnir Zlatne europske lige odbojkaša.



Za nas je svakako najzanimljivija činjenica da će jedan od dva grada (i zemlje) koji će ugostiti najperspektivnije svjetske odbojkašice biti i Osijek, gdje će se igrati jedna od dvije skupine (uz mađarski Szeged), te utakmice za plasman na SP juniorki. Među 24 reprezentacije je i Hrvatska, koja će svoje dvoboje igrati u Gradskom vrtu, a prvenstvo traje od 1. do 11. kolovoza. Nešto ranije Zadar će biti domaćin Final Foura Zlatne Europske lige za odbojkaše 24. i 25. lipnja.

- Hrvatski odbojkaški savez domaćinstvom ovakva dva velika događaja pokazuje da je jedan od najstabilnijih partnera ne samo europske već i svjetske organizacije. Ovako velika natjecanja ne samo što donose jednu sportsku i organizacijsku ozbiljnost već omogućavaju našim reprezentacijama da lakše postignu bolji rezultat. To pokazuje i da je Hrvatski odbojkaški savez odličan promotor Hrvatske u Europi i svijetu - istaknuo je predsjednik HOS-a Frane Žanić.

Dok će u gradu na Dravi nastupiti hrvatska selekcija do 19 godina, ponovo će radno ljeto imati i naše najbolje izabrane vrste. Tako će ona muška prvo na meniju imati dvoboje u sklopu Zlatne europske lige, a protivnici su Belgija (27. svibnja i 18. lipnja), Ukrajina (31. svibnja i 11. lipnja)) te Makedonija (4. i 14. lipnja). Sve je to priprema za Europsko prvenstvo, koje se održava od 28. kolovoza do 16. rujna u Italiji, Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji i Izraelu.

Još bogatiji program imaju odbojkašice. Tijekom svibnja, lipnja i srpnja na programu su turniri u sklopu Lige nacija, čije je finale od 12. do 16. srpnja. Hrvatska će teško do Final Foura, a čekaju je turniri u Nagoyi, Brazilliji i Bangkoku. Nakon Lige nacija naše odbojkašice od 15. kolovoza do 3. rujna igrat će na Europskom prvenstvu u Belgiji, Italiji, Njemačkoj i Estoniji. Ovo najvažnije europsko natjecanje izborila je i hrvatska U17 ženska reprezentacija koja će se za titulu najboljih boriti od 11. do 22. rujna u Mađarskoj i Srbiji.

N. Benčina
Možda ste propustili...

USPJEH MLADIH KOŠARKAŠICA S DRAVE

Mursa izborila nastup na završnici

OSJEČKE RUKOMETAŠICE ODRADILE PLANIRANO

Uvjerljivo izdanje za potvrdu statusa

Najčitanije iz rubrike