Regija
GDCK ORAHOVICA I VIROVITICA U VELIKOM ZAJEDNIČKOM PROJEKTU

Paketima pomažu najpotrebitijim građanima
Objavljeno 22. ožujka, 2023.
VIROVITICA/ORAHOVICA - U partnerstvu GDCK-a Orahovica i GDCK-a Virovitica u tijeku je projekt "Humanitarni paketi DCK Virovitica i Orahovica – faza II" u vrijednosti od 546.675 eura, a koji je odobren u sklopu programa "Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim sobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV". Projekt je u stopostotnom iznosu financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014. - 2020. godine, iz Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć. Projektom se želi ublažiti siromaštvo podjelom hrane i higijenskih potrepština.

– Projektom su obuhvaćeni korisnici s područja gradova Virovitice i Orahovice te općina Crnac, Čačinci, Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje, Špišić Bukovica i Zdenci. U planu je podjela 880 paketa za djecu do 15. godine života, 12.000 paketa s hranom te 2400 paketa s higijenskim potrepštinama – ističu u GDCK-u Virovitica. Paketima društva Crvenog križa pomažu samcima ili obiteljima kako bi imali pokrivene mjesečne zalihe osnovnim namirnicama. U okviru projekta nastoji se osnažiti svijest javnosti o doniranju hrane akcijom "Donirajmo - pomognimo".

- Na području koje naše društvo pokriva ukupno ćemo u pet podjela podijeliti 2307 paketa hrane i higijenskih potrepština. Obilaskom terena vidljivo je koliko ovo znači ljudima kojima idemo – poručili su iz GDCK-a Orahovica. Projekt “Humanitarni paketi DCK Virovitica i Orahovica – faza II” traje do 25. ožujka ove godine. V.G.
Možda ste propustili...

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike