Mozaik
25. OŽUJKA

Songkillers donose hitove u Tvornicu kulture
Objavljeno 22. ožujka, 2023.
Zagrebački Songkillersi donose u Tvornicu kulture u subotu, 25. ožujka, svoje najveće hitove na slavljenički koncert u povodu 30 godina karijere, objavio je organizator koncerta Aquarius Records.

- I nas je iznenadio broj 30, ali to je samo dodatni razlog da se još jednom okupimo i napravimo odličan koncert. Pripremamo i neka iznenađenja, goste, posebnu set listu. Ali ništa nećemo otkrivati, najbolje je da dođete i slavite s nama - poručio je frontman benda Željko Banić-Bane.

On i ostatak benda već su krenuli s pripremama za slavljenički koncert gdje će publici izvesti hitove poput "Sreća", "Ni‘ko kao ti", "Teži slučaj", "Dio mene" te brojne druge. Spiritus movens i jedini stalni član Songkillersa Željko Banić-Bane glazbenu je karijeru započeo još početkom 1980-ih godina. Svirao je u grupama Pod Room Blues Band i Zvijezde, a početkom idućeg desetljeća okuplja se prva postava Songkillersa. Uskoro je započela višegodišnja suradnja s njihovim prijateljem Dinom Dvornikom, kojem su postali prateći bend.

Songkillersi 1997. izdaju prvi samostalni album "Fleka", a njihov vjerojatno najveći hit "Ni‘ko kao ti" iste je godine pokorio top-ljestvice. "Ubijači pjesme" taj su nadimak dobili i zbog živopisnih improvizacija tijekom nastupa na početku svoje karijere. Posljednjih godina rad benda obilježila je suradnja s vokalom grupe Sane Nikolom Marjanovićem. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike