Mozaik
ZF KONVENCIJA U ZAGREBU

Na SFeraKonu gostuje glumica iz Zvjezdanih staza - Nicole de Boer
Objavljeno 22. ožujka, 2023.
Znanstveno-fantastična konvencija SFeraKon održat će se od 12. do 14. svibnja, u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a uz brojne novitete i ugledne goste stiže i glumica iz "Zvjezdanih staza" Nicole de Boer, poznata kao Ezri Dax, najavljeno je. Organizator SFeraKona, najstarije i najuglednije znanstveno-fantastične konvencija u ovom dijelu Europe, Društvo je za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba. Najavljuju da su i ove godine pripremili brojna iznenađenja za zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i srodne žanrove.

- Za početak, legendarni lik iz kultne serije "Zvjezdane Staze" prvi put će zamijeniti svjetske pozornice znanstveno-fantastičnih konvencija i teleportirati se na - SFeraKon. Ravno sa svemirske postaje Deep Space 9 (Duboki svemir 9), na zagrebačku konvenciju ljubitelja znanstvene fantastike - SFeraKon, dolazi Nicole de Boer, poznata kao Ezri Dax, koja se pridružila glumačkoj postavi serije "Star Trek: Deep Space Nine" u sedmoj i finalnoj sezoni serije, kada je glumičin lik preuzeo simbionta Trill te je stvoren lik koji je u kratkom vremenu postao nezamjenjiv dio glavne postave serije - priopćili su organizatori.

Ističu kako je ovo prvi put da će Hrvatska ugostiti na jednoj od konvencija glumicu koja je ostavila neizbrisiv trag u kultnoj znanstveno-fantastičnoj seriji "Zvjezdane staze". SFeraKon se organizira uz potporu Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija i Zagrebačke zajednice tehničke kulture. H
BOGAT SADRŽAJ
Osim poznatih gostiju, na SFeraKonu se i ove godine očekuje više od tisuću posjetitelja, predstavit će se niz udruga koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, turnirima i demonstracijama RPG igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i cosplayu. Sve informacije vezane uz ovogodišnju konvenciju mogu se pratiti na službenoj stranici: http://sferakon.org/.

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

Najčitanije iz rubrike