Regija
UDRUGA ORAČA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

Orače i dalje vode Žibreg i Hrgović
Objavljeno 20. ožujka, 2023.
SOPJEUdruga orača Virovitičko-podravske županije održala je u Sopju redovnu izvještajnu i izbornu skupštinu, na kojoj je o djelovanju udruge tijekom prošle godine govorio potpredsjednik udruge i trener hrvatske oračke reprezentacije Siniša Hrgović, koji je i predsjedao skupu.

Nakon provedenih izbora Izvršni odbor i dalje čine predsjednik Željko Žibreg, dopredsjednik Siniša Hrgović, tajnik Ivan Ključec i članovi Ana Marija Čajkulić, Mladen Kaselj, Ivan Kaladić, Zlatko Katančić, Željko Ferenc i Antun Damjan umjesto Ljubomira Duvnjaka. U Nadzornom odboru su Mirko Rončević kao predsjednik te Berislav Androš i Hrvoje Miler kao članovi.

Glavne aktivnosti udruge u ovoj godini vezane su uz pripreme i organizaciju 17. županijskog natjecanja orača, koje će se ove godine u srpnju održati na području općine Crnac, a potom slijede opsežne pripreme i organizacija nastupa na državnom natjecanju orača u Istarskoj županiji, te priprema i sredinom listopada organizacija odlaska na svjetsko natjecanje orača u Latviju. U planu su također jedno stručno putovanje te edukacija orača i sudaca. Čestitke na postignutim uspjesima i podršku daljnjem radu udruge izrazili su načelnik Općine Crnac Mato Damjan i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement.

Udruga orača VPŽ-a dva je puta bila domaćin državnog prvenstva u oranju, a orači iz Virovitičko-podravske županije četiri su puta bili državni prvaci. P.Ž.
Možda ste propustili...

DESET GODINA PODUZETNIČKOG INKUBATORA “PLINK”

Poduzetništvo razvija ruralne sredine

OŠ ANTE STARČEVIĆA PROSLAVILA SVOJ DAN

Godinu obilježio projekt “Djeca trebaju uzore”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KIŠNA BUJICA KAKVU BELOMANASTIRCI NE PAMTE

Pune vreće pijeskom zbog zaštite kuća od nove bujice

2

NEOBIČNE INTERVENCIJE

Vatrogasci, pomoć! Zmija se uvukla u moj automobil

3

DRUŠTVENO OSVIJEŠTENO, ORIGINALNO I KREATIVNO

Mladencima Diani i Filipu zahvalnice crtao “Neven”