Regija
NA JAVNE POZIVE MINISTARSTAVA GRAD KANDIDIRAO TRI PROJEKTA

Nastavak obnove tržnice,
parkiralište kod groblja,
street workout poligon
Objavljeno 20. ožujka, 2023.
ŽUPANJA



Nakon što je izgradnja vanjskog polivalentnog sportskog igrališta s atletskom stazom kod OŠ Ivana Kozarca, koje će biti od velikog značenja za djecu, razvoj sporta i županjske sportaše, ovih dana uspješno privedena kraju, u Gradu rade na pripremi novih projekata. Tri su kandidirana na raspisane javne pozive i očekuje se povlačenje dijela sredstava za njihovu realizaciju.



Na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2023. godini Županja je kandidirala uređenje parkirališta kod groblja. Riječ je o obnovi stare asfaltirane parkirne površine, koja je ispucala i dotrajala i nužno je prekrivanje novih asfaltnim slojem. Ondje nije riješena ni odvodnja, što je dodatno pospješilo propadanje. U međuvremenu je sagrađena i nova mrtvačnica i uređen je okoliš. Postojeće parkiralište ne priliči tom prostoru i nužna je njegova obnova. Iscrtat će se nove parkirne linije, napraviti nova regulacija prometa i taj će se prostor dovesti u primjereno stanje. A nakon uređenja kompletne asfaltne površine pred mrtvačnicom, u dogledno će se vrijeme urediti i površina na ulazu u groblje s desne strane iz Mažuranićeve ulice.

Na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a Grad će kandidirati nastavak obnove gradske tržnice. Iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstvo je, podsjećamo, u 2021. za tržnicu osiguralo ukupno 450.000 kuna, a ona je dobila moderan izgled i bolje uvjete rada. U ovoj će se godini urediti preostali dijelovi neobnovljenog pločnika na sjevernom i zapadnom dijelu tržnice, bit će riješena odvodnja, postavljeni opločnjaci i još nekoliko štandova i nova urbana oprema. Ti će se dijelovi ujednačiti s do sada obnovljenim i vanjski će dio tržnice biti kompletno uređen.

A na natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini Županjci će prijaviti projekt izgradnje street workout poligon vježbališta iza zgrade na Trgu Republike prema školi, odnosno iza Aleje Matice hrvatske prema vrtiću.

A ovih će dana biti otvoreno i moderno opremljeno multifunkcionalno dječje igralište u naselju Šećerana, vrijedno 550.000 kuna. Financirao ga je Grad iz vlastitih sredstava. M.L.O.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKOM AGRO-KLASTERU U 2023. PROMET VEĆI ZA 20 POSTO

Proizvodnju treba povećati i osigurati njezin kontinuitet

62. DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA I STUDENATA GLAZBE - KOMORNI SASTAVI

Mladi glazbenici u Požegi odmjeravaju svoje umijeće

ZASJEDALO GRADSKO VIJEĆE

Doroslov u plusu 44,5 tisuća kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTPISANI SU UGOVORI ZA REALIZACIJU TRIJU PROJEKATA

Županji nepovratnih 2,2 mil. eura

2

ZAVRŠEN REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI

Poželjno mjesto za obrazovanje i ljudima iz drugih krajeva Hrvatske

3

UDRUŽENJA OBRTNIKA NAŠICE

U Našicama rekordnih oko 600 obrta