Regija
POTPISANI UGOVORI O SUFINANCIRANJU GRADA

Kulturnim i sportskim udrugama zasad 412.000 eura za projekte
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
NAŠICE



Gradonačelnik Krešimir Kašuba s predstavnicima kulturnih i sportskih udruga potpisao je ugovore o sufinanciranju programa, projekata i manifestacija, vrijedne 412.000 eura. Tako će udrugama iz područja kulture biti isplaćeno 220.000 eura, a udrugama iz područja sporta 192.000 eura.

- Ovo je prvi dio sredstava od ukupno 500.000 eura u ovoj godini namijenjenih za udruge iz područja kulture. Našice su tradicionalno i kulturno središte. Udruge u kulturi doprinose promociji grada te kulturnom i ugodnom življenju. Što se tiče namjenskih sredstava za sport, u proračunu za ovu godinu osigurano je ukupno 316.000 eura, a potpisani ugovori vrijedni su 192.000 eura. Ističemo da su Našice i grad sporta te kontinuirano promoviramo zdrav način života. Ponosan sam na način kojim predstavljate grad i njegove stanovnike - poručio je Kašuba.

Na području kulture sufinancirat će se redovita djelatnost udruga, očuvanje tradicije, običaja i baštine te razvoj svijesti o kulturno-etnografskom blagu. Također, sufinancirat će se sudjelovanje udruga na gradskim manifestacijama, ali i glazbeno-scenske i plesne aktivnosti te ostale kulturne manifestacije.

Na području sporta financirat će se poticanje i promicanje sporta, provođenje sportskih aktivnosti djece i mladeži te djelovanje sportskih udruga, sportskih zajednica i saveza. Uz sportske pripreme, gradskim sredstvima sufinancirat će se domaća i međunarodna natjecanja te opća i posebna zdravstvena zaštita sportaša. S. Fridl
Dobitnici potpora
Sredstva su dobili Gradska glazba Našice, Gradska udruga umirovljenika u Našicama, HKD Lisinski Našice, HKD Vukojevci, Ogranak Matice hrvatske u Našicama, SKUUD ‘’Ivan Brnjik Slovak’’ Jelisavac, SKUU ‘’Franjo Strapač’’ Markovac Našički, Tamburaško društvo ‘’Dora Pejačević” Našice, Udruga za hrvatsku povjesnicu u Našicama i Sportska zajednica Grada Našica. Dodjelom proračunskih sredstava zadovoljne su i udruge.

- HKD Lisinski postoji 134 godine, imamo 90-ak aktivnih članova u nekoliko sekcija. To su dječja, mlađa i veteranska folklorna sekcija, mješoviti pjevački zbor, kazališna sekcija te sekcija tradicijskih rukotvorina. Svi odvajamo svoje vrijeme i volontiramo kako bismo unaprijedili promociju tradicionalne našičke kulture – kazao je Miroslav Šarić, predsjednik HKD-a Lisinski.

Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana