Osijek
OSNIVAČKA SKUPŠTINA U ANTUNOVCU

Veterani 68. bojne Vojne policije nova su udruga
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
Udrugu su osnovali nezadovoljni bivši pripadnici 68. bojne Vojne policije, a na osnivačkoj skupštini bilo ih je stotinjak

U Antunovcu je održana osnivačka skupština Udruge veterana 68. bojne Vojne policije. Prijedlog za osnivanje nove udruge pokrenut je od nezadovoljnih bivših pripadnika 68. bVP, a dvojac časnika Vojne policije Zvonko Rajić i Zvonko Pongrac krenuli su s aktivnostima, pa su nakon mjesec dana okupili respektabilan broj veterana vojnih policajaca na jednom mjestu, trenutno ih ima 100-tinjak.Za predsjednika je izabran Zvonko Rajić, zamjenik predsjednika Zvonko Pongrac, potpredsjednik Damir Basar, tajnik Zlatko Oroz, a izabrali su i pet članova Veteranskog vijeća u kojem su Miroslav Pauzar, Pero Čizić, Dubravko Juginović, Dario Štekić i Tomislav Major. Izabrani su i predsjednici klubova po gradovima i županiji UV 68.bVP, pa su tako na funkcije izabrani za Valpovo Stevo Horvat, za Našice Ivica Lamot, za Đakovo Davor Leci Lacković, za Osijek Igor Toman, za Donji Miholjac Tihomil Sertić, za Čepin Zlatko Arambašić, za Baranju Ivica Jurišić – Mišo, te za Virovitičko podravska županija Ivan Selenić. U Nadzorni odbor udruge izabrani su; Ivica Klisurić, Idris Zidarić i Siniša Romer. Zvonko Rajić navodi da u radu Udruge riječ i priliku će imati svi sadašnji i bivši pripadnici Vojne policije koji su bili djelatnici i pripadnici aktivnog, pričuvnog i ročnog sastava VP-a, a ostali će imati status počasnog i pridruženog člana.

- U našoj udruzi neće biti zapreka za članstvo ukoliko je netko član ili je bio član neke druge inicijative ili udruge proizašle iz Domovinskog rata, dapače, prihvaćamo sve pripadnike Vojne policije u naše članstvo bez obzira jesu li članovi drugih Udruga VP-a. Svi zainteresirani mogu se javiti putem facebook profila VP Osijeka na linku - Udruga veterana VP Osijek - kaže Rajić. On dodaje da su usvojili statut i definirali program rada, a napominje da je skupštini nazočio i veliki broj gostiju.

- Gosti su bili predvođeni predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske general pukovnikom Slavkom Barićem, izaslanikom župana Osječko baranjske županije Borisom Abičićem, izaslanikom gradonačelnika Osijeka Juricom Tolj, a bio je nazočan i izaslanik predsjednika ZUVVPDR Ilija Cota i drugim predstavnici udruga iz Osječko-baranjske županije - navodi Rajić. On je prije skupštine, s Pongracom kontaktirao svoje bivše kolege i prijatelje te organizirao okupljanje, a kasnije i radne sastanke na kojima su im predočili program i rad Udruge čiji je, prema Rajićevim riječima glavni moto bio "Zajedno u ratu, zajedno u miru".

Darko Pejić
RAJIĆ: ČASNO ĆEMO NASTAVITI RADITI
Iako nam je svima poznato kako već postoji slična udruga, mi želimo promijeniti narušen status prema našim kolegama. Ta udruga je svojim nedjelovanjem tj. “maćehinskim” odnosom prema velikom broju svojih kolega upropastila cilj osnivanja čije su temelje postavili časni ljudi prije njih, pokojni satnik Ivan Delija. Udruga ne smije i ne može postati “privatna prčija” nekoliko pojedinaca. Mi to nismo smjeli i ne možemo dozvoliti, to se mora promijeniti. Upravo iz tog razloga je nastala ideja o novoj Udruzi. Mi smo svi časno radili svoj posao tako trebamo časno nastaviti raditi kao veterani – stoji u priopćenju predsjednika.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike