Sport
POBJEDA RUKOMETAŠICA OSIJEKA U 18. KOLU PRVE HRL

Osječanke bez stresa do važnih bodova
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
Nakon tri poraza rukometašice Osijeka stigle su do novih prvenstvenih bodova. Na parketu dvorane Zrinjevac u 18. su kolu očekivano svladale Umag sa 31:17 (15:7) te tako napravile još jedan korak prema osiguravanju ostanka u društvu najboljih. Posao im je olakšan i činjenicom da su gošće stigle sa samo šest igračica i dvije vratarke, no trebalo je svoju kvalitetu, ali i brojčanu premoć, potvrditi i na terenu. Ekipa Tomislava Rešickog to je i učinila, ne dopustivši da susret eventualno uđe u neizvjesne vode. Serijom 7-0 domaće su u 22. minuti povele 12:2 i već tada je bilo jasno kako će bodovi ostati u Zrinjevcu. Uhvatile su potom Umažanke korak s domaćima, ali najbliže što su se uspjele približiti bilo je na šest razlike (15:9) početkom drugog dijela.

- Pohvalila bih ekipu Umaga na borbenosti, igrati sa šest igračica cijelu utakmicu bilo je jako teško. Vidjelo se da smo mi bolja ekipa, bio nam je imperativ dobiti ovu utakmicu, što na kraju i jesmo. U početnih desetak minuta primjetan je bio grč u našoj igri, imati ulogu favorita ponekad nije lako. No kada smo postale svjesne svoje kvalitete, onda se lakše odigralo i došli smo na kraju do 14 razlike. Mislim da smo ukupno gledajući odigrali odličnu utakmicu i sad se okrećemo nastavku borbe za što bolji plasman - rekla je Katarina Borac, koja je skupila 14 obrana za 45 minuta provedenih na domaćim vratima.

Osječankama slijedi još jedan susret kod ekipe koja je ispod njih na tablici, jer u subotu gostuju u Rijeci kod Zameta.

- Mislim da smo si ovom utakmicom i pobjedom olakšali, dali vjetar u leđa da taj dvoboj sa Zametom lakše odigramo. Vjerujem da ćemo biti dobri kao i s Umagom te da ćemo stići do novih bodova - poručila je vratarka ŽRK-a Osijek. G.R.
Osijek*31 (15)

Umag*17 (7)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Kristijan Kovačević (Zaprešić) i Velimir Šoić (Samobor).

OSIJEK: Borac (13+1), Josipović 2, Hren 4, Lacković 3, Jerčinović 7, Šoš 1, Vuković, Gardaš 1, Jozanović 3, Ledenčan 1 (4+0), Zagorščak, Malovan 1, Strusa 4, Frančić 1, Grgić 1, Vrdoljak 2.

UMAG: Kernjus 5 (4), Jajčević 9 (4), Blašković (6+0), Kremer 1, Špoljar 1, Vodopija 1, Ćosić, Sladić (1+0).

SEDMERCI: Osijek -, Umag 10 (8); ISKLJUČENJA: Osijek 12 minuta (Josipović 2+2, Strusa 2+2, Vuković 2, Jozanović 2), Umag 2 minute (Ćosić 2).

Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike