Sport
IZOLACIJA U MAĐARSKOJ

Dobrodošla stanka, ovo je prilika za “čišćenje” glava i zbijanje redova
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
Trener Borimir Perković će bijelo-plave nogometaše u drugom dijelu ovoga tjedna odvesti na minipripreme u mađarski Felcsút

Nogometaši Osijeka jedinu stanku u prvenstvu u drugom dijelu sezone dočekali su kao treći, ali im se bodovna razlika s kojom su ušli u nastavak sezone u odnosu prema pratnji gotovo posve istopila.



Stoga ih nakon predaha čeka žestoka i neizvjesna bitka za očuvanje pozicije koja će im na ljeto omogućiti novo europsko putovanje. Iz trenutačnog aspketa ostvarenje tog cilja izgleda prilično maglovito. Osijek ne zna za pobjedu već dva mjeseca, ali nekim čudom još uvijek se drži na tom trećem mjestu. To samo govori koliko su toga zapravo bijelo-plavi prosuli u nastavku sezone.

Homogenizacija


Stanka koja donosi dva tjedna bez utakmica posljednja je prilika osječkoj momčadi za pregrupiranje i konsolidaciju. Svjestan je toga itekako trener Borimir Perković, pa se odlučio momčad odvesti u određenu izolaciju u drugoj polovici tjedna. Naime, u srijedu poslijepodne bijelo-plavi će sjesti u autobus i otputovati u mađarsko mjesto Felcsút koje je dom Puskas akademije. Već i ranije je Osijek u prvenstvenim stankama znao potegnuti u taj lijepo uređeni kompleks.

- U ovom osjetljivom trenutku dobro će nam doći nekoliko dana zajedničkog života. Stanka nam itekako dobro dolazi jer ćemo tijekom nje odraditi desetak treninga, odigrati i jednu test utakmicu što bi nam trebalo pomoći u unaprjeđivanju naše igre. Glavni će mi cilj biti pokušati opustiti momčad jer igramo u grču koji moramo eliminirati, a tih nekoliko dana u Mađarskoj dobro će nam doći za homogenizaciju i "skupljanje glava" jer nakon stanke jednostavno moramo početi pobjeđivati - rekao je Borimir Perković, trener nogometaša Osijeka.

Bijelo-plavi će u Mađarskoj ostati do subote, a kući će se vratiti nakon jutranjeg treninga. Inače, prilikom polaska na put u Mađarsku autobus će momčad prvo odvesti na Pampas, gdje će se ona prvi put službeno upoznati s novim domom koji je u završnoj fazi uređenja.

Traži se vođa


Trenutak kada će se Osijek preseliti u svoj novi moderni dom sada se već broji u danima. Istina, aktualnu sezonu bijelo-plavi će završiti na svom starom ognjištu u Gradskom vrtu, ali sada je cijela ta napetost oko selidbe malo splasnula jer malo je tko očekivao kako će se osječka momčad naći u ovako neizvjesnoj borbi za Europu. Opet, koliko god sada sve izgledalo loše zbog dugog posta, Osijek još uvijek nije ni u kakvom zaostatku kada su u pitanju europske pozicije, pa će nakon stanke u borbu za njih bar krenuti s prvog "pole positiona". Međutim, malo će od toga biti korisiti ako se momčad ne trgne. Raspored nije ugodan jer bijelo-plave čekaju dva vezana gostovanja. Prvo kod Rijeke koja je u strašnom naletu, a onda i kod "frenjeraša" Gorice čije ambicije oko očuvanja prvoligaškog statusa još nisu ugasnule iako su joj izgledi sve manji. Perković će u ova dva tjedna morati proizvesti nekakvu magiju kako bi konačno pokrenuo momčad. Osijekov najveći problem je nedostatak agresivnosti koja ga je toliko dugo krasila. Bijelo-plavi djeluju nekako ‘svilenkasto‘, gube preveliki broj duela, a s tehničke strane sputava ih taj grč o kojem se toliko priča.

Uz sve to više nema ni kapetana Mileta Škorića, čija je borbenost nerijetko znala biti "pogonsko gorivo" cijeloj momčadi. Ono što će Osijeku najviše trebati do kraja sezone jest jedan pravi vođa na terenu. Uz to alibija više nema ni za koga. Ovo je situacija u kojoj trebaju igrati, pa makar to u ovom trenutku bili samo na papiru, oni najbolji. To se prije svih odnosi na Kristijana Lovrića, koji iz dana u dan postaje sve veće razočaranje, a ne bude li igrao, situacija se sigurno neće promijeniti. Puno je posla pred trenerom bijelo-plavih u ova dva tjedna.

Dalibor Keler
ŠESTORICA U REPREZENTACIJAMA
Ionako sužen Igrački kadar kojim raspolaže trener Borimir Perković tijekom stanke bit će dodatno skraćen jer šest igrača koji treniraju s prvom momčadi imaju reprezentativne obveze. Riječ je redom o mlađim snagama, pa će tako u mlađim selekcijama Hrvatske participirati Domagoj Bukvić, Filip Živković i Dominik Babić. U U-21 reprezentaciju Crbe Gore pozvani su Nikola Janjić i Ognjen Bakić, dok je poziv za isti uzrast BiH reprezentacije stigao za Naila Omerovića. Od prvotimaca pretpoziv za A reprezentaciju Slovenije upućen je Mariju Jurčeviću, a ako se on ne aktivira, on će biti na raspolaganju Borimir Perkoviću.

PROTIV TISZAKÉCSKEA
Tijekom minipriprema u susjednoj Mađarskoj nogometaši Osijeka dogovorili su i odigravanje jednog test-susreta. U petak s početkom u 15 sati u prijateljskoj utakmici zatvorenog tipa suparnik će im biti mađarski drugoligaš Tiszakécske. I taj susret poslužit će da Perković dobije neke odgovore.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike