Crna kronika
ZBOG NESREĆE KOD BUDIMACA U STUDENOME 2022.

Istraživanje zbog pogibije djeteta
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, četiri mjeseca nakon tragedije koja se dogodila u blizini Budimaca, donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 38-godišnjeg vozača automobila. U toj nesreći poginulo je četverogodišnje dijete, dok su 38-godišnjak, kao i 34-godišnja suputnica bili teško ozlijeđeni. Odvjetništvo sumnjiči 38-godišnjaka da je 18. studenoga prošle godine, oko 19 sati, vozio automobil iz smjera Podgorača prema Budimcima. Naknadnim alkotestom, koji je obavljen u Kliničkom bolničkom centru Osijek, pokazalo se da 38-godišnjak nije smio voziti, jer je u krvi imao 1,30 promila alkohola. Zbog toga nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je time, nažalost, ugrozio druge sudionike u prometu, u konkretnom slučaju, kako doznajemo, svoju obitelj.

Kobne večeri, zbog alkoholiziranosti i slabije vidljivosti, 38-godišnjak nije prilagodio brzinu vožnje osobinama ceste. Dolaskom do lijevog zavoja izgubio je kontrolu nad upravljačem automobila. Vozilo je potom desnim kotačima zahvatilo južnu bankinu s koje se vratio na kolnik i u zanošenju sletio u odvodni kanal sa sjeverne strane kolnika, a potom na zelenu površinu koja dijeli dva odvodna kanala. Zbog inercije došlo je do višestrukog prevrtanja automobila, a sve tri osobe (dijete, vozač i suputnica) ispali su iz vozila. Nažalost, na dijete je, prilikom prevrtanja, pao automobil, pa je ono zadobilo teške ozljede zbog kojih je preminulo na mjestu nesreće. Vozač je u toj nesreći bio teško ozlijeđen, dok je njegova suputnica u KBC-u Osijek prevezena u izuzetno teškom stanju, ozljede su bile opasne za život. Žena je zadobila prijelom torakalne kralježnice i prsne kosti te višestruke prijelome rebara. Za nju je uslijedilo višemjesečno liječenje. Alkotestiranje vozača obavljeno je u bolnici, jer je nakon nesreće bio prioritet da se ozlijeđenim ljudima pomogne i da što prije stignu u KBC Osijek.

Ako dođe do podizanja optužnice i pokretanja sudskog postupka, 38-godišnjaku, ako bude proglašen krivim, prijeti i zatvorska kazna. M.Bugarić
Možda ste propustili...

DJECA SU, SREĆOM, LAKŠE OZLIJEĐENA

Ugljikov monoksid umalo bio koban za dvoje djece

AUTOMOBIL ZAVRŠIO NA KROVU NEDALEKO OD PETRINJE

Pijana vozačica kriva za slijetanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PET HRVATA I DVA TURČINA U USKOKOVU SPISU

Optuženo sedam krijumčara migranata

2

RECIDIVIST JE

Nesreću je skrivio pijan

3

PROMETNA NESREĆA U NAŠICAMA

Jutro je, a on vozi s 2,13 promila...