Crna kronika
ALKOHOLIZIRANI NA SLAVONSKIM CESTAMA

Pijana vikend-vožnja se ne stišava, lov se nastavlja
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
Policija će zbog pijanih vozača i dalje pojačano kontrolirati sudionike u prometu

Novi vikend, ista priča, pijani vozači konstanta su na slavonskim cestama. I dalje su u svojim vozilima unatoč uistinu visokim novčanim kaznama. U Osječko-baranjskoj županiji su između petka i nedjelje prometni policajci zaustavili 51 vozača automobila i jednog biciklista, koji su bili pod utjecajem alkohola.Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u nedjelju u 23.10 u Josipovcu kada je za upravljačem automobila zaustavljen 51-godišnji mještanin. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 2,29 promila. Inače, u nedjelju je u Josipovcu bio kirvaj. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova. Ovaj kirvaj Josipovčanin neće pamtiti po dobrome.

Ništa bolja situacija nije bila ni u Brodsko-posavskoj županiji. Kako priopćava tamošnja PU, u petak oko 17.40 u Slavonskom Brodu zaustavljen je automobil kojim je upravljao 39-godišnjak. Utvrđeno je da vozač upravlja vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije. I još k tome, očitana mu koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,18 promila. U subotu oko 23.30 u Slavonskom Brodu zaustavljen je automobil kojim je upravljao 38-godišnjak, kod kojeg je očitana je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,15 promila. U nedjelju oko 5 sati u Slavonskom Brodu u Osječkoj ulici policajci su kontrolirali 24-godišnjeg vozača auta, a u čijem organizmu je očitana koncentracija alkohola od 1,67 promila. Novogradiški policajci također su u subotu oko ponoći u Ulici Ivana Gundulića zaustavili automobil kojim je upravljao 45-godišnjak s 1,48 promila alkohola u organizmu, i još nije bio vezan. U evidenciji je završio i 30-godišnjak kojeg su prometni policajci u subotu u 2.15 zaustavili u Starom Topolju. On je u krvi imao 2,12 promila alkohola. Svi ti vozači morali su prvo na triježnjenje.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji najveća koncentracija alkohola, od 1,96 promila, zabilježena je kod 56-godišnjeg vozača bicikla, zatečenog u subotu oko 20.50 u Iloku u Zagrebačkoj ulici. Stacionarne kamere su pak zabilježile 94 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila. Uplatnice će vozačima stići na kućnu adresu.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno “četiri ubojice u prometu” zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Milan Bugarić
BROJNI PREKRŠAJI
Prošlog tjedna na cestama Virovitičko-podravske županije utvrđeno je 395 prekršaja, 27 pijanih vožnji, 97 jurnjava, 80 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 47 nepropisnog korištenja mobitela. Zabilježena su i tri upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, te dva upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,07 g/kg utvrđena je kod 54-godišnjaka, koji je za upravljačem auta zaustavljen u nedjelju u 23.15 u mjestu Gradina. Kazne su više od 1000 eura za pijanu vožnju. Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u 9.24 u Čađavačkom Lugu kada je na dionici D34 u naselju u kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, automobilu hrvatskih registracija, utvrđena brzina kretanja od 105 km/h.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike