Sport
PAKET24 PREMIJER LIGA ZA OSTANAK

Poraz Osijeka u Kaštelima s novim (starim) trenerom
Objavljeno 19. ožujka, 2023.
U posljednjem susretu 5. kola Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak, rukometaši Ribola Kaštela slavili su protiv Osijeka u Kaštel Šučurcu i vratili se na drugo mjesto ljestvice. Osijek je ostao u zlatnoj sredini, trenutno su na petom mjestu koje im donosi osiguranje ostanka i izbjegavanje igranja dodatnih kvalifikacija. Konačni rezultat dosta je povoljan za Osijek s obzirom kako su ušli u utakmicu. Do isteka 20. minute domaćin je već vodio 11:3. Do odmora je bilo 15:10 za Kaštelane. Već u 33. minuti gosti su bili potpuno u utakmici (15:12). Domaći su ponovno pobjegli na pet razlike (19:14), a onda se Osječani ponovno vraćajju. Tri puta su imali samo dva pogotka zaostatka (22:20, 23:21, 24:22). Onda su domaćini postigli dva pogotka zaredom i tako riješili pitanje pobjednika. Tomilsav Olić je s 13 obrana bio jedan od boljih u domaćim redovima. Sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja Nikola Kaštelan bio je prvi strijelac. Kod gostiju sjajan Karlo Vašarević s deset pogodaka.

Na osječkoj klupi u Kaštel Šučurcu sjedio je Dag Kovačević. Klupski sportski direktor vratio se (privremeno) na to mjesto nakon što je došlo do razlaza s dosadašnjim trenerom Damirom Eklićem. Na službenoj Facebook stranici Rukometnog kluba Osijek napomenuli su da je do sporazumnog raskida ugovora došlo zbog određenih razilaženja s Upravom u načinu vođenja kluba. Do pronalaska novog trenera momčad će voditi Dag Kovačević. Koliko dugo i je li on moguće kao rješenje do kraja sezone znat ćemo već sljedećih dana. K.L.
RIBOLA KAŠTELA *26 (15)

OSIJEK *23 (10)

KAŠTEL ŠUČURAC - SD Sokolana. Suci: Lovro Kasunić i Sašo Nikolovski (Karlovac).

RIBOLA KAŠTELA: Olić (13+0), Romić (0+1), Tomaš 3(1), Milas 4, Banović, Milković, Krokar, Kaštelan 7, Korljan 2, Vujičević 3, Kovačević, Papić 3(2), Malnar, Čajić 3, Bešker 1 i Vukman.

OSIJEK: Vujović (2+0), Hećimović (7+0), Mandarić, Purić, Zrno 1, Čičak 6, Ninaj, F. Carević 1, Mrvaljević 2, A. Carević, Vuković, Vašarević 10 (4), Lukac i Dominić 3.

SEDMERCI: Ribola Kaštela 2(1), Osijek 5(4); ISKLJUČENJA: Ribola Kaštela 8 minuta (Milas 2, Korljan 2, Bešker 2+2), Osijek 4 minute (Lukac 2, Dominić 2).

Najčitanije iz rubrike